Urgulligt stafflikort – Asuka Studio – Havstema

Hej på er!

Det är härligt att kunna ses digitalt nu så här i sjukdomstider och det gjorde jag och mina vänner för några veckor sedan. Jag blev så inspirerad av en av tjejerna på träffen att göra stafflikort. Jag kände att det var något jag ville inspirera vidare med. Det är ju absolut inget nytt men jag tänkte visa lite steg för steg hur jag gjorde.

Jag började med att stansa ut en cirkel ur en kortstomme. Jag la cirkeln lite utanför vikningskanten. För att dien ska ligga stabilt när jag stansar brukar jag använda lite washi tejp för att hålla fast den.

Jag tog reda på hur stor min cirkel var rakt över och la sedan linjalen åt andra hållet och mätte ut mitten som att cirkeln hade varit hel. Som ni ser på bilden under. Har man inga dies, kan du också använda en smidig cirkelskärare.

Efter att jag mätt ut mitten bigade jag och fick då klar själva stommen till kortet.

Jag funderade en stund på vilket sätt som skulle vara det bästa sättet att limma fast cardstocket jag använde som grund på framsidan. Jag valde att vända det upp och ner så att jag skulle kunna måtta in det i mitten där jag ville ha det. Tänk på att det bara ska limmas fast på halva framsidan, under big linjen mot framkant.

När det var klart limmade jag fast mönsterpapperet, jag ville inte råka ut för att det skulle hamna snett.

Dags för dekorationer. Jag verkligen älskar detta havstema, det är så gulligt! Alla pappersdekorationerna kommer från die cut setet från samma serie som papperen. På delfinen lät jag den vita kanten vara kvar för att skapa kontrast, men på korallen, sjöhästarna och krabban klippte jag bort kanterna.

I nederkanten la jag dit en glitterpasta, det är både glitter och stora flagor i den. Vilket skapa de en härlig struktur.

Jag använde mindre halvpärlor på framsidan som dekor och en stor på insidan som ska stötta kortet när det är öppet. Jag byggde scenen med 3d kuddar.

När jag hade stansat ut cirkeln till kortbasen fick jag en bit över så jag bestämde mig för att göra ett bokmärke av den biten.

Ha en fortsatt trevlig dag.

Kramar Dt-Nettan

Materiallista:

Kortstomme från kort och kuvert set i pastell färger

Cardstock

Mönsterpapper – Paper Pack Asuka Studio – Welcome to Paradise – 12×12 Tum

Die Cuts Asuka Studio – Welcome to Paradise – 24 st

3D kuddar

chocolate pearls

Effect Pasta Finnabair – Unicorn – 100 ml

Tacky glue

Cirkel dies – egen hörna

Cirkel dies med scallop – egen hörna


av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *