Twist Pop Up Panel Cards

Hejsan!

Hoppas att du har haft en skön midsommar och att solen lyst på dig.

Idag vill jag gärna visa dig två helt olika kort så när som på den roliga kortvikningen som kallas Twist Pop Up Panel Card. Tekniken är inte svår alls. Det är rolig och går ganska snabbt att göra. Kika gärna på min tutorial i slutet av detta inlägg där jag utförligt försöker beskriva hur man går till väga. I slutet finns som vanligt även en materiallista med länkar till produkterna som jag har använt.

Twist Pop Up Panel Card #1

Det första kortet är ett somrigt och färgsprakande födelsedagskort till en glassälskande liten tjej som fyller år idag. Kortet består av tre delar, själva kort-basen, panelen och twist-pop-up delen. Endas ett cardstock går åt till dessa tre delar. Jag valde ett äppelgrönt och kompletterade med ett turkos och därefter tog jag Doodlebugs läckra pappersserie Sweet Summer. Jag klippte ut de delar jag ville använda till detta kortet. På framsidan använde jag distanskuddar till glassarna för att få lite 3D-känsla.

Man blir så glad, tycker jag, bara av att titta på kortet med dessa härligt livliga färger. Lite sugen på glass blir man också.

Jag har ju en förkärlek för Nuvo Drops och till detta kort tycker jag att dessa passade extra bra. Det ser nästan ut som det har droppat glass lite här och var. Nuvo Drops tar ju ganska lång tid på sig att torka så mitt tips är att lite då och då trycka ut droppar i olika färger och storlekar på en slät ”plastfilm”. Lägg undan och låt torka och på så sätt har man alltid färdiga droppar att använda när man behöver.

När kortet öppnas vecklar insidan ut sig genom att vrida och ”poppa upp”.

Jag tror att kortet kommer att bli uppskattat av födelsedagstjejen i eftermiddag när hon får det tillsammans med sin present.

 

Twist Pop Up Panel Card #2

Nu till kort nummer två. Samma roliga kortvikning, men denna gången ett manligt kort. Det är alltid en utmaning tycker jag att göra kort till män. Jag vet inte riktigt varför man upplever det som så svårt. Men jag måste ärligt säga att med Couture Creations pappersserie Gentlemans Emporium gick det lätt. Jag gillar verkligen denna serien.

Som bas använde jag ett brunt cardstock och på det ett grönt som matchade perfekt med mönsterpappret. Jag embossade halvcirkeln på framsidan med guldglittrande embossingpulver och gick vidare med klocktemat på mönsterpappret och band fast ett litet fickur med ett guldsnöre.

Jag blev hur nöjd som helst med mitt manliga kort.

 

Här är min tutorial:

 

Materiallista kort 1:

Papper Doodlebug – Sweet Summer – Summer Sprinkles

Papper Doodlebug – Sweet Summer – Coconut Grove

Cardstock Bazzill – Canvas – Sour Apple

Cardstock – Turquoise

Nuvo Crystal Drops Gloss – Bubblegum Blush

Nuvo Crystal Drops Gloss – Apple Green

Nuvo Crystal Drops Gloss – Caribbean Ocean

Powertejp – Dubbelhäftande tejp 7mm – 25 meter

Distanskuddar 3D – Tjocklek 3mm – 5 x 5 mm

 

Materiallista kort 2:

Scrapbooking Papper

Scrapbooking Papper

Cardstock – Stonehenge

Cardstock Bazzill – Canvas – Aqua

Charms 1 st – Fickur Brons 30mm

olivgrönt organzaband

Limpennor

Embossingpulver Reprint 10 gram – Glittrande Guld

Powertejp – Dubbelhäftande tejp 7mm – 25 meter

Ha en underbar scrapdag!

Kram!
Rose


av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Twist Pop Up Panel Cards”

 1. Profilbild för Anna Granholm
  Anna Granholm

  Tack för bra tutorial!!!

  1. Profilbild för Rose Strandberg
   Rose Strandberg

   Tack Anna! Så roligt att den kommer till användning! Lycka till med dina Twist Pop Up Panel Card!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *