Tutorial vindsnurror

Vindsnurror är kanske inte det första man tänker på i scrapbookingsammanhang, men jag råkade stöta på dem när jag sökte på rosettvikningar och tyckte att de skulle se söta ut på en LO eller ett kort. Denna fredagsmorgon tänker jag visa hur jag gjorde mina vindsnurror, hoppas att ni också vill prova!

Snurrorna blir lite mer spännande om man använder ett dubbelsidigt designark till dem. Jag har använt Ruby Rock It’s ”Arbor” och ”Primrose”.

1. Skär ut en fyrkant ur designarket. Jag har använt den största dien ur spellbindern ”Fleur de Lis” . Rita från spets till spets så att ett kors bildas. Spara 2 cm i mitten. Klipp längs de ritade strecken. Stansa hål i mitten samt på varannan spets.

Om man använder denna spellbinder till sina vindsnurror behöver man inte stansa hål i fyrkantens spetsar.

2. Vik sedan flikarna mot mitten som på bilden. Böj gärna spetsen mot en penna eller pensel för att få den fint rundad in mot mitten.

3. Fäst samman spetsarna/flikarna i mitten med en snygg brad.

Jag har använt pearl brad från YouDo. Vidare har jag färgat in med distress ink ”Spun Sugar” för att ge liv i snurran samt aplicerat glitter stickles ”Glam Pink” längs med de klippta kanterna.

Varmt välkommen in senare idag, då visar jag något som borde bli pricken över i:et för en prinsessa eller balens drottning!

Kramar från DT ”ScrapSalig”


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Tutorial vindsnurror”

 1. Profilbild för allram
  allram

  Riktigt riktigt fina. Har gjort sådana innan men inte med kanten runt om. Måste prova.

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack! 🙂

   Jaa, det blir ju lite extra liv i dem med just kanten. Första gången jag testade, hade inte tänkt på det eller sett det till scrapbooking tidigare, men minns att jag hade en vindsnurra i plast som barn =)

 2. Profilbild för Malin
  Malin

  Söta, nåt för barnen att tycka är kul att göra tänker jag på direkt…fniss..
  KramMAlin

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack Malin! Jo, jag tror också att det är perfekt pyssel för barnen också, inte så svårt och går ganska snabbt! 🙂

   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *