Tutorial till blommor i vas

Det har blivit lite mycket skola ett tag men nu är äntligen skolan klar för den här terminen. Jag tänkte visa en enkel blomma som jag även lärt barnen på förskolan att göra. Min Hannah (5½ år) gör de här själv och har en stor vas med en massa blommor i olika färger och modeller. Vilken mormor eller farmor skulle inte bli glada för en söt sommarbukett gjorda av barnbarnet?

Lite saker som behövs: Lim, penna, sax, piprensare och papper. De är lättast att göra i vanligt färgat ritpapper men mycket snyggare med mönstrat pappaer. 🙂 Du behöver också ett grönt papper, tex grön cardstock. Mall ritar du lätt själv (se bild) eller hittar på nätet och skriver ut. Lätt mall gör du så här; vik ett papper på mitten rita tre blomblad. Det ska se ut ungefär som ett moln, klipp ut och vekla ut, nu har du en fin mall. Det har inte så stor betydelse hur mallen ser ut, slutresultatet blir fint iaf.

Rita 3 blommor på mönstrat papper och en på grönt.

Och klipp ut…

Nu ska du ha 4 bitar som ser ut så här. Här är bitar till två blommor, den rosa är Hannahs och den blåa är min.

 

Nu ska vi klippa lite till, rita gärna först så blir det enklare.

 

Nu ska blommorna limmas. Varje klippt bit ska bli en egen bit till blomman. Lägg nu dem omlott och limma fast. Till den minsta så är det bra att använda en penna och limma den runt.

Om du lägger de limmade bitarna i storleksordning så blir det lättare sedan (iaf om man pysslar med barn).

Nu behöver du en piprensare som du viker längst upp. Du kan behöva klippa av lite längst ner på de minsta. Trä nu på dem i ordning, börja med den minsta.

Nu drar du försiktigt ihop allt och blomman är klar!

Hannah ville ha lite glitter på sin.

En bukett blommor som vi gjort tillsammans. Och fler blir det efterhand eftersom det är så kul och man kommer på nya varianter hela tiden som man bara måste prova.

Och om man vill ha blommorna på ett kortså klipper man bara av stjälken…. man kan även sätta en pärla på piprensaren som pistill.

Kram från Cissela


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Tutorial till blommor i vas”

  1. Profilbild för Malin
    Malin

    Roliga blommor att göra!!
    Kram Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *