Tutorial minialbum

Här kommer den utlovade tutorialen på mitt minialbum som jag visade förra veckan.

Jag börjar med att skära till cardstock. 9 1/2 x 4 1/4 inch. Dessa ska sedan bigas på 6 1/4 inch. Vik sedan i bigningen och tryck till så du får en fin och platt vikning. Sedan limmar du ihop sidorna. Limma en lång mot en lång och en kort mot en kort. VIKTIGT att alltid börja och sluta med en lång! Antalet sidor bestämmer du själv. Jag hade 10 sidor i mitt men kan utan vidare ökas eller minskas efter behov.

När du är nöjd med antalet sidor är det dags att klä dem med mönsterpapper. Jag använde ju Simple Stories där jag skar ut ”rutorna”. Men man kan ju använda vilka papper man vill.

Till ryggen är det lättast med grungepaper då det är böjligt utan att det går sönder. Denna biten har jag 4 1/4 x 2 1/2 inch. Grungepaper går alldeles utmärkt att färga in med mist, Distress Ink dynor eller Distress Stain. Om man vill torka med embossingfönen finns en liten risk att  den kan krympa lite så man ska kanske färga den in innan man skär det exakta måttet. Spara lite utrymme i ryggen så att den inte ligger inpå papperna utan att den kan röra sig fritt. Prova gärna innan du limmar fast biten.

Lycka till.

Kram

 

 

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Tutorial minialbum”

  1. Profilbild för ScrapSalig
    ScrapSalig

    En sån kanonbra tutorial du gjort till ditt läckra album!!

    Ha en toppenhelg, kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *