Tutorial – Barnvagn i grönt och vitt

Underbart vackra och med krav på stor omsorg hos scrapparen är de barnvagnar som då och då syns ute i cyberrymden. Perfekta till dop och barnafödsel och med garanterat stor succé hos mottagaren med gäster.

Om ni är sugna på ett barnvagnsprojekt bjuder jag idag på en tutorial!

Skär ut en cirkel från vit cardstock med 14,5 cm i diameter. Själv använde jag en skål från kökskåpet som hade de perfekta måtten. Skär också ut 11 st 30 cm långa längder som du sedan stansar på ena sidan med kantstans. Längderna är ca 1,5 cm breda. Tio av längderna kommer sedan att utgöra sufflett. Givetvis kan man använda färre längder, möjligen göra dem lite bredare för att bli mer täckande. Man behöver ju inte heller stansa varje längd såvida man inte som jag gillar att krångla till det hela lite.

En av längderna stansar du på båda sidorna för att sedan passa till handtag på barnvagnen. Skär den stora cirkeln på mitten.

Skär ur den vita cardstocken ut fyra cirklar med fem cm i diameter. Cirklarna kommer sedan att utgöra vagnshjul. Vagnens underrede skär du ut i måtten 8 cm bred x 20 cm lång.

Klä långsidorna på vagnens underrede med dubbelhäftande tejp (1 cm bred) och biga (vik). Använd gärna linjal att vika mot, det underlättar betydligt. Dra av skyddsplasten på tejpen och klipp i sneda flikar för att få en följsam sida att fästa mot de stora halvcirklarna.

Så här ser ”underredet” ut när det är klippt och klart. På övre delen av bilden syns ett stärkande stöd som är bra att fästa inuti, på mittendelen av vagnen, när suffletten är stor och tung som den blir i detta alster. Vagnen tenderar annars att vika ut sig och tappa formen. Stödet är 8 cm bred och 4 cm lång.

Klä in delarna i valt designark. Själv har jag valt BoBunnys härliga ”Welcome Home” och till handtag och underrrede glittrigt ark med fjärilar från Best Creation Inc. Arket har färgats in med Tim Holtz distress ink ”Walnut Stain” som ger snygg konturer och liv åt arken.

Gör en ”madrass” att lägga i vagnen när alla delar fäst samman. Jag klädde sidorna med spets för att dölja benen på de brads som annars kommer att syns på insidan.

Gör ett litet hål på var sida av suffletttremsorna. Trä dem på en nit/brad (se bild). Korta av 4 st av remsorna som skall sitta längst bak mot vagnen, med ca 1,5 cm. Det ger suffletten en rundad form.

Gör ett hål kring mitten av vagnen för att fästa ”klasen” med sufflettband. Trä niten/braden genom hålet och fäst fast i hålet. Fäst sedan de andra ändarna av remsorna på vagnen.

Fäst hjulcirklarna med dubbelhäftande tejp och gärna en brad i mitten för utseendets skull.

Nu när suffletten har fästs märker du hur tung den är och att den gärna vill ”bångna ut”. Fäst den stödjande delen över delarna där du fäst brads och vips så har du en rak och fin vagn. Om du önskar mer djup i vagnen, t.ex. för att få plats med ett litet paket till den lille, fäst stödet längre ned i vagnen. Sätt sedan maddrassdelen över alltsammans. Äntligen dags att dekorera den söta barnvagnen!

Jag har använt Primas blommor Arcadian samt vita paljettbeströdda löv. I min egen pysselgömma hittade jag dies i form av vingar från Magnolia som jag fäste på vagnssidorna. På baksidan av vagnen har jag fäst en stämpel ”handgjort av…” från Reprint som jag embossat med kopparfärgat pulver.

Jag gjorde en tag att skriva text på och dekorerade den med bl a pearls från Prima. På madrassen, i höjd med kudden, sitter en bebistämpel från PhunnyFace som jag fann i min pysselhörna. Jag har också använt spets i beige färg.

Hoppas att ni blev sugna att pröva att scrappa en barnvagn och att ni kunde hänga med i min tutorial! Om något är oklart uttryckt får ni mer än gärna hojta till så skall jag förtydliga instruktionerna!

En riktigt trevlig trettondagshelg önskas!

Varma vinterkramar från DT Kristina ”ScrapSalig”


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

18 svar till ”Tutorial – Barnvagn i grönt och vitt”

 1. Profilbild för Anna
  Anna

  Hejhej, jag blev absolut sugen på att göra den:) Har faktist letat efter en bra tutorial på denna söta vagn, så tack så mycket 🙂 Nu vet jag var jag ska titta när det blir dags, det är några månader kvar innan denna ska ges bort 🙂 Men jag måste nog göra något försök innan..hihi
  Kramis

 2. Profilbild för ScrapSalig
  ScrapSalig

  Hej Anna, vad kul att du tänker prova!! =D

  Ja det kan ju vara bra att ha gott om tid på sig och hinna pröva sig fram lite innan det är dags att ge bort den 😉 Du vet ju var jag finns om du fastnar på nåt moment eller så! Lycka till, det blir jätteskoj ska du se!

  Kram

 3. Profilbild för Malin
  Malin

  Härlig barnvagn och tutorial!!
  Kram MAlin

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack Malin!

   Tutorials är inte mitt starka område, så din kommentar uppskattas varmt. Ofta gör man ju bara saker av farten utan att fundera på hur och än mindre på hur man skall förklara för någon annan =) Ett övningsområde med andra ord.

   Ha det toppen, kram!

 4. Profilbild för Ulrika Wandler
  Ulrika Wandler

  Wow!! Vilken underbar liten barnvagn!! Lyckliga den som får en sån i present! Bra tutorial!

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack så mycket, kul att du gillar den och min tutorial! =D

 5. Profilbild för Rosemarie
  Rosemarie

  underbar liten barnvagn du gjort och tusen tack för tutorialen! Har funderat på att göra en sådan barnvagn, men inte hittat någon besrivning till det än.
  kram
  Rosemarie

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Snällt sagt Rosemarie, vad glad jag blir över att du gillar den! =)

   Jaa, testa gärna, det är verkligen skoj bara man har kopplat på ”tålamodsknappen” 😉

   Stor kram på dig!

 6. Profilbild för Maria/Lilla07an
  Maria/Lilla07an

  Åh va bra med en tutorial på en barnvagn. Har länge funderat på att göra en men tyckt det va så jobbigt att leta på nätet efter en bra tut (som säkert skulle va på engelska ändå). Jag som har flera små bäbisar i kompis/arbetskamratkretsen som säkert skulle bli jätteglada om dem fick en söt liten vagn. TACK för inspirationen!

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Vad roligt att du gillade ”tutorialen”. Jo, det brukar bli väldigt uppskattat och även de som inte själva scrappar brukar ana vilket arbete som lagts ned på verket 🙂

   Lycka till med barnvagnsscrappandet!

 7. Profilbild för carinalin
  carinalin

  TACK för en tutorial!

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Roligt att du gillar tutorialen och tusen tack för din kommentar! =)

 8. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Jätte bra beskrivning! Jag vill bara göra er uppmärksamma på att tryckfelsnisse har varit framme och skrivit att botten skall vara 20cm, men då blir den för kort, så minst 22cm skall den vara för att passa. Har precis själv gjort en vagn nämligen och upptäckte felet i beskrivningen då.

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   TACK snälla du för att du uppmärksammade felet och skrev rätt längd på botten!
   Kul att du testade beskrivningen!

   Ha det toppen!

 9. Profilbild för Annik Stenhaug
  Annik Stenhaug

  Helt magiskt vad duktig du är! Har aldrig sett något liknande som är så snyggt♥

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tusen tack för din superfina kommentar, det värmer!

 10. Profilbild för Marietta
  Marietta

  Jättefint arbetat vagn.

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tusen tack! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *