Tunnelkort – Graphic 45 Ocean Blue collection

Hejsan,
Jag älskar vatten! Har alltid önskat att jag hade ett hus vid en sjö med egen strand och brygga. Att ro ut i en eka och fiska och bara njuta av vågornas rytmiska kluckande mot skrovet. Kan inte tänka mig något mer vilsamt för själen. När jag såg dessa underbara mönsterpapper från Graphic 45 med havstema jublade jag inombords. De heter Ocean Blue och är väldigt vackra. När jag fick hem dem började jag genast att skapa detta tunnelkort som jag vill visa här idag. Min tutorial hittar du längre ner i inlägget.

Som kortbas använde jag ett blått cardstock som matchade fint till allt det blå i mönsterpappret. Jag ville dock bryta av med en helt annan färg och gjorde en livboj i rött och vitt med ett lite grövre snöre i naturfärg. Klippte ut några snäckor och ett par sjöstjärnor från mönsterpappret tillsammans med orden ”Make a wish on a Starfish” sen var jag nöjd med framsidan.

Livbojen gjorde jag genom att stansa ut två cirklar i varandra i vitt cardstock så att det blev en ihålig cirkel. Därefter skar jag till en smal bit av ett rött cardstock. Jag delade biten på mitten och limmade fast delarna på cirkeln så att det bildade ett kryss och klippte bort allt det överflödiga. Sen fäste jag på framsidan av kortet med distanskuddar. Ett ännu bättre sätt, kom jag på efteråt, är att limma fast det röda krysset innan man stansar så blir det riktigt jämnt och fint.

Jag valde att göra ett tunnelkort för att skapa lite dimension och för att skapa en känsla av att fiskarna som jag klippt ut och fäst med distanskuddar simmar. I det blå fiskenätet har det fastnat några snäckor, en sjöstjärna och några vita pärlor.

Även här på insidan av kortet ville jag bryta av med det röda och vita och dristade mig att göra ett sjömärke. Dem av er som kanske har tagit skepparexamen och är vana att navigera till havs ser säkerligen att det bara fiktivt. Men jag tyckte att det passade bra här.

Tycker att det blå nätet är en rolig detalj och passar alldeles utmärkt till detta projektet.

Är du sugen på att göra ett tunnelkort? Så här gjorde jag. Klicka på bilderna i tutorialn för att förstora.

Tutorial:

Materiallista:

Graphic 45 – Ocean Blue – 8×8 Tum

Cardstock – Evening Sky

Cardstock – Red Devil

Cardstock – Canvas White

Nätband – Blå – 13 x 100cm

olivgrönt organzaband

rhinestones silver

Sjöstjärna

Caviar Pearls – Pärlemo

Tacky Glue

Powertejp – Dubbelhäftande tejp 3mm

Distanskuddar 3D – Tjocklek 3mm – 5 x 5 mm

Ha en riktigt mysig och kreativ pysseldag!

Kram!
Rose

 


av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *