Troll-Tavla

Hej!
När min son Tobias, snart 4 år, skulle ha sommarlov gjorde vi en riktigt cool troll-tavla till hans fröknar på dagis. Vi gick ut i skogen och plockade stenar och pinnar, vilket alltid har varit min sons favoritsysselsättning. Tavlan är gjord i en 12″x12″ svart YouDo Ram-Box.

Vi använde oss av MDF-bokstäver och skrev förskolans namn. Min son målade dem med akrylfärg, och jag gjorde små svarta pärlor på kanterna med paper pen.

Pojk-stenen fick glasögon och flick-stenen fick hår av Satinsnöre och en rosett. De är sprayade med Crafter’s Companions guldspray. I nederkanten av ramen har jag limmat fast ett underlag av sand, (syns dåligt på bilden) och när man sprayade gulden över så gnistrade sanden väldigt vackert och höll sig dessutom på plats.

Annat material är Wiggley-eyes, hampasnöre till framsidan av ramen, Leafy Vine-band med små söta blad till pinnen åt vänster och det murriga skogspappret i bakgrunden heter  Organic Garden från FabScraps. Snäckorna är också målade med akrylfärg.

Här har vi en glad Tobias på väg till dagisavslutningen. Tavlan blev mycket uppskattad och hänger nu i lekrummet. Det var stora diskussioner bland barnen om familjeförhållandena mellan pinnarna och stenarna.

Ha en fortsatt trevlig lördag!
Kram Kristina!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Troll-Tavla”

 1. Profilbild för ScrapSalig
  ScrapSalig

  Vilken underbar tavla med bedårande söta troll! Vackert foto på sonen också, han ser så stolt ut och det riktigt lyser av bustroll i ögonen på honom =)

  1. Profilbild för Kristina Melin
   Kristina Melin

   Naaw, tack! Ja det var en lycklig Tobbe som gick till dagis den dan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *