Tre hjärtaskar till Alla Hjärtans Dag

Hej på er!

Nu när vi har kommit in i februari så väntar alla hjärtans dag om hörnet och självklart uppmärksammar vi det här i bloggen!

Jag har altrat några hjärtaskar och först ut är den största asken.

Jag började med att måla på modeling paste genom en stencil som sedan fick självtorka. I vissa fall gör det mig inget om pasten reser sig och då brukar jag använda min värmefön för att torka det snabbare, men nu ville jag bara ha en aning struktur. Värmefönen har jag använt till att torka färgen med mellan de olika lagren istället.

Därefter målades hela asken med vit gesso innan den målades med en röd nyans av Plus color. Det är första gången jag har använt Plus color färg och mitt första intryck av den är att den täcker väldigt bra med bara en strykning.

Jag torrborstade på guld färg lite överallt på asken. Detta gör man lättast med en sliten pensel med hård borst.

Avslutningsvis hade jag på Inka gold med ett finger för att lyfta fram strukturen från modeling pasten och för att förtydliga kanterna.

Den mellersta asken fick istället bli äggskalsvit med rosor och blad från två olika Prima silikon formar. Leran är från Prima och jag har upptäckt att om man tillsätter en lagom mängd vatten så blir den mycket mer lättarbetad och resultatet blir bra. Jag målade rosorna och bladen med färg från Plus color innan jag limmade fast dem. Jag använde Ultra thick gel medium för att fästa lerfigurerna. Det är verkligen kanonbra och något jag använder ofta när jag ska fästa till exempel metallföremål eller andra lite tyngre saker. Även denna ask torrborstades med guld färgen och har fått en strykning med Inka gold som avslutning, både på lerfigurerna och kanterna.

Minsta asken målade jag helt i guld. På yttersidorna målade jag röd färg genom samma stencil som jag använde modeling pasten genom på första asken. Till denna ask fick min Silhouette cameo jobba lite. Det är verkligen toppen när man saknar en die eller chipboard i ett visst tema. Det bara att hoppa in i silhouette shoppen och plocka hem en design. Snabbt fixat hade jag ett motiv med noter att sätta i botten! Noterna målades röda och limmades fast i botten med tacky glue. Jag testade av dra lite röd färg längs med kanterna med ett finger men blev inte nöjd utan återgick till Inka golden. Även noterna på kanterna och de i botten fick lite Inka på sig.

 

 

Jag tänker mig att dessa askar kan bli trevligt att lägga upp lite gott i till Alla hjärtans dag. Ha det så bra!

Kramar Dt-Nettan

Materilalista:

Hjärtaskar 3 pack

Värmefön

Vit gesso Prima art basic

Liquitex Modeling paste

Stencil Stamperia Music scores

Plus color: Antique Red, Antique Gold, Eggshell White, Leef Green

Silikon formar Prima: In the Garden, Leafy Blossoms

Papperslera Prima Re design

Gel medium Dina Wakley Media

Tacky Glue

Inka Gold Wax

Silhouette Cameo 4


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *