Till pappa…

Igår var det ju fars dag, och jag har såklart knåpat ihop ett Fars Dag kort till min pappa, som ska skickas med posten idag.

Kortet till min pappa är ett Trappkort, och jag ska beskriva hur man gör ett sådant, på det sätt som jag gjort.

Jag använde mig av ett halvt cardstock, alltså är pappret ca 30 cm långt och ca 15 cm brett. Jag ville ha trappan 5 cm bred, därför görs alla markeringar 5 cm från högerkanten. Den understa markeringen är gjord 5 cm från högerkanten samt 5 cm från underkanten. Nästa markering är 5 cm från markeringen under och så vidare. När du gjort alla markeringar, helst med en så diskret penna som möjligt, skär du, från översta markeringen till den understa. Längst ”upp” ska pappret alltså inte skäras och inte heller de 5 cm längst ned. Därefter viker man pappret vid markeringarna. Allra sist viker man den vänstra delen på mitten.

Mitt kort, som ni ser till vänster, följer alltså ritningen, men är uppochned!

Som bas har jag använt mig av ett Great Lakes Cardstock och de nästkommande lagren består av ett cardstock i färgen vibrant blue och Sea salt.

Underst har jag knutit en rosett av ett Marinblått sidenband. Ordet ”pappa” är gjort av bokstäver från ett Storyteller ark. Jag har använt mig av Vita miniblommor, en rosa blomma, en rosa fuschia, en Blue Daisy, en blå hattnål, ett splendor winter blad och en stor vit blomma som endast finns att köpa i Butiken i Ängelholm.

Swirlsen till höger, samt på insidan, är ritade med Zig-penna och jag har sedan strött antique glitter över.

Vi avslutar med ett bevis på min fantastiskt vackra handstil =)

Kram på er!

6 svar på ”Till pappa…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 − 2 =