Sy en söt liten uggla

Hejsan!

Då är jag tillbaka här i bloggen och idag ska jag visa er något där jag verkligen kliver ur min bekvämlighetszon. Jag har nämligen suttit vid symaskinen och sytt en söt liten uggla som är så mjuk och härlig att gosa med.

Jag hittade ett mönster på nätet givetvis så sparade jag inte ner bilden jag hittade utan la bara en den i ett Word dokument, förstorade och skrev ut. Sedan ritade jag av alla delar på ett vitt bakplåtspapper och klippte ut varje del.

Nu hittade jag inte just denna bild med mönster men fanns massa olika.
Där efter har jag alla mina delar som jag kan rita av på mitt tyg för att sedan klippa ut.

Dom två delarna som utgör kroppen på ugglan har jag lagt till sömsmån på ca 1,5 cm efteråt och sedan zick zackat runt för att inte tyget ska repa sig.

Jag har använt både vanligt tyg och filt tyg till ugglan så jag behövde inte zick zacka på några av delarna som är i filt eftersom dom inte repar sig.

Den rosa sidan kommer att vara framsidan på min uggla och då ska jag limma dit alla smådelar på tyget innan jag syr ihop den.

När det är gjort är det dags att sy ihop dom 2 stora delarna och man lägger delarna räta mot räta, så blir det rätt när man vänder den sen.

Va noga med att följa linjen som du har ritat av från mönstret och denna gång syr man med raksöm. Se till att kroppen inte blir för rak utan att man följer svängen på kroppen och snibbarna vid öronen.

Tänk på att lämna en öppning i botten så att det går att vända på den och att det även är lätt att stoppa den. Sedan syr man ihop hålet för hand med nål och tråd.

Material från butiken:

Dockfyllning Vit

Hobbyfilt – Vit, Svart, Gul

Patchworktyg – stl. 45×55 cm – Rosa

Tack för att du tittade in och hoppas du får en mysig pysselvecka!

Kram DT Sophie

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *