Supersöta korgar

image

Hej! Till dagens blogg har jag gjort två supersöta korgar av papper, som jag bara var tvungen att dela med mig av, du kan se ett youtube klipp här,

men jag kommer att beskriva här nedan hur jag gjort.

image

Först skär du ut 28 remsor med bredd 3/4 inch längd 12 inch, distrissa alla sidor och limma ihop dem två och två så att du har 14 långa remsor. Jag har använt mig av 2 olika papper från Maja design, autumn och summer.

image

Sedan flätar du remsorna, du ska ha 6 stycken på bredden och 8 på längden, fläta med ”fina sidan” neråt, det du ser här är alltså insidan på korgen.

image

Tryck ihop remsorna så mycket det går och vik sedan en kant runtom så att remsorna står upp lättare. Limma sedan i varje hörn så att det sitter där det ska :)! Jag har som vanligt använt det fantastiska limmet!

image

Ställ remsorna upp och sätt stödtejp runt om så att det blir lättare att fläta kanterna.

Skär ut 10 remsor till i samma storlek som ovan, distressa och limma ihop två och två så du har 5 långa remsor. Jag har använt mig av samma papper som ett av baspapprena, men det är förstås frivilligt.

image

Fläta och klipp sedan av remsorna och limma slutet på varje ände.

image

Skär sedan ut bitar som ska vara på insidan, det ser både snyggare ut och ger en mer stabil korg. Jag har tagit ett matchande,bazzill cardstock

Botten: 6 x 4,5 inch

Långsida: 6 x 4 inch (2 st)

Kortsida: 4 x 4,5 inch (2 st)

Hörn: 1,5 x 4 inch (4 st)

Ta sedan en av de remsor du fick över från flätningen, vik på mitten så du kan använda den som kan runt hela korgen, då syns inte ojämnheter.

Nu är det dags för handtagen, skär 4 remsor som är 1 x 12 inch, limma ihop dem två och två. Gör sedan hål i slutet på båda remsorna och i korgstommen så du kan fästa handtagen med en brad.

image

Här har jag dekorerat med spets och satte då brads utanpå.

image

Här har jag dekorerat med utstansade blommor som jag kombinerat i olika papper, både matta och med skimmer (jag har gett ett par förslag). I mitten på varje blomma gjorde jag en pärla med hjälp av Paper Pen.

Hoppas du blir inspirerad av dessa korgar, de är superroliga att göra!!!

Önskar dig det bästa för dig denna söndag!

Kram Maria Lekardal

DT-Maria-Lekardal


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *