Studenttema – del 1

Hejsan!

Tänk alltså, det har redan hunnit bli mitten på maj, sommarvärmen har redan kommit och det är inte så många veckor kvar till skolavslutning och studenten. Med andra ord: hög tid att skapa – helst sittandes ute så man också kan njuta av värmen. 🙂

Just med tanke på studenten tänkte jag idag och nästa söndag bjuda på lite studentinspiration. Idag så blir det presentpåsar: Två små presentpåsar i ca A6 storlek, som är perfekta för t ex presentkort, smycken eller andra mindre gåvor. De är dessutom väldigt enkla att göra ifall man behöver göra många. 🙂

För den som ska ordna en studentfest så är det enkelt att göra placeringskort med blåa placeringskort, gult och marinblått satinband, student-stickers i silver, ett par gröna blad och en gul ros.

Nu tänkte jag visa hur man gör påsarna:Skär vit cardstock 18 cm x 30 cm. Biga sedan längs båda långsidorna 3 cm in.Biga sedan 13,5 cm längs båda kortsidorna så det blir en mittremsa på 3 cm i mitten. Klipp i kanterna på mittdelen som på bilden.

Om man vill kan man också biga 1,5 cm in längs långsidorna, en bit eller hela vägen.Klipp sedan ut panelerna till påsens fram och baksidan. Till denna påse använde jag blå cardstock, gul cardstock, papper med studentmössor (liknande detta papper från Rox Stamps) och studentpapper från You Do dekorerat med silverglittriga sifferstickers.Panelerna såg ut så här ihopsatta.Sätt på band runt panelen som ska vara framsidan på påsen. Jag använde vit crispyband , gul och marinblå satinband. Limma sedan fast panelerna på påsen. Limma sedan ihop kanterna på påsen.Därefter är det bara att göra hål upptill för handtag av satinband och dekorera klart framsidan med gröna blad, gula rosor, blå ros, blåa knoppar och en trollslända i silver, sedan är påsen klar.

Nästa vecka är jag tillbaka med mera studenttema och då blir det också en närmare titt på studentblommorna som finns med på det första fotot i detta inlägg. Ha nu en underbar dag med mycket sol och värme!

Kram

 

 


av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *