Studentfest med korttillverkning

Hejsan!

Idag är ni välkomna till en studentfest! Hos Kristinas scrapbooking finns det massor av fint material för att enkelt göra både egna kort och dekorationer till studentfesten. Kruxet är bara att välja bland allt det fina och att tänka på att när man ska massproducera t ex kort eller dekorationer så är det bra om det är både enkelt och enhetligt så man verkligen orkar göra allt. 🙂

Till alla dessa alster har jag därför använt mig av samma material:

vit cardstock och svart cardstock

glittrande washitape och svart washitape från Vivi Gade

studentmössor – stickers, vit papperssnöre, kalligrafipennor och en liten Versa Fine stämpeldyna med svart färg.

En stämpelpress av något slag är också väldigt smidigt att använda om man ska stämpla samma sak många gånger och vill få det exakt varje gång.

Till inbjudningskortet använde jag en bas av vit och svart cardstock och sedan en embossingfolder till den vita cardstocken för att kortet kändes lite ”tomt” med bara slät cardstock igen, men vill man göra det ännu enklare så är det bara att hoppa över embossandet. Två rader med glittrig washitape och den svarta washitapen ovanpå, sedan en ruta med studentmössan och stämplad text på.

Placeringskortet är gjord med ett vitt placeringskort, washitapen och namnet är skrivet för hand med en kalligrafipenna.

Menykortet gjorde jag genom att skära ett vitt cardstock till 30×30 cm och sedan dela den på hälften. Därefter bigade jag cardstocken vid 10 och 20 cm, gjorde hål baktill, dekorerade med washitape, studentmössa och den utskrivna menyn ovanpå svart cardstock och knöt slutligen ihop med papperssnöre.

Till tack-kortet använde jag ett foto (ett jättestort tack till  Caroline Melin Jönsson för att jag fick använda ditt foto!!!), svart och vit cardstock, washitapen och en textstämpel.

Till den vita servetten så gjorde jag en servettring av cardstock och dekorerade med washitapen och en liten studentmössa. Dekorationen på glasburken är gjord på samma vis, men med stämplad text på också. Jag satte sedan fast den på burken med powertape.

Girlangen med små vimplar på är gjord av papperssnöre och washitejpen som jag vek runt snöret och klippte till små vimplar.

Hoppas att ni fick lite inspiration till vad man göra till studentfesten.

Ha en bra dag!

Kram


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Studentfest med korttillverkning”

 1. Profilbild för Maritha Elofsson Fd Gordonsson
  Maritha Elofsson Fd Gordonsson

  Supersnyggt alltihop ?

  1. Profilbild för Rosemarie Grobosch Thorsell
   Rosemarie Grobosch Thorsell

   Tack! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *