Somriga armband

Idag är det min tur att blogga och det på självaste bröllopsdagen. Idag för 19 år sedan gifte jag mig nämligen med min underbara man.

Jag är barnsligt förtjust i armband och som jag dessutom älskar att tillverka själv.
Det är en rolig och avkopplande hobby. Om man älskar att matcha som jag gör så är det perfekt när man kan tillverka dem i de färger som ens kläder.

Jag har sedan länge införskaffat ett pärlbord en sorts bricka där du skapar ditt smycke. Du utgår från siffran noll i mitten och sedan lägger du likadana pärlor vid sidan om. Du kan på så sätt ändra om din design tills du blir nöjd. När du börjar trä tråden börjar du med pärlan på noll och trär  ena sidan och sedan nästa. På så sätt underlättar du om du skulle behöva ändra om något utan att behöva trä om hela raden.
Här har jag utgått med en mellanring i metall på nollan, sedan lägger jag likadana pärlor vid sidan om, efter var tredje pärla en mellanring. Avslutade med en mellandel på vänstra sidan som blir i mitten av tre pärlor när jag knyter ihop gummibandet.
Jag använder en transparent gummiband när jag trär armbandet. Min handled är ca 18 cm så därför trär jag till 9:an 9+9=18cm jag tar någon pärla extra för jag tycker bättre om när det sitter lite löst men det får du prova dig fram. Ta till lite extra när du klipper till din gummisnodd annars blir det svårt att knyta. Jag drar alltid lite i gummibandet först så riskerar du inte att det töjer sig sedan. När du knyter ihop gummibandet knyter du först en knut sedan den andra knuten på motsatt håll som den första. Jag eldar alltid i ändarna och trycker till, på så sätt hindrar du ändarna att gå upp.

Om du inte har en pärlbräda så kan du göra på samma vis men med ett plastlock. Här har jag använt turkisk yoghurt. Mätte upp 18 cm på ett snöre och markerade med permanent tuschpenna.

Älskar dessa lerpärlor eller keramikpärlor de känns verkligen somriga. Gjorde även några armband i ljusrosa med strassringar emellan.

Kan varmt rekommendera att pyssla med detta i sommar, det är verkligen roligt, avkopplande och inte speciellt svårt.
För visst är det kul att kunna tillverka dina egna smycken till din sommar outfit.

Det här behöver du för att tillverka dessa armband:

Pärlbord

Elastisk Smyckestråd 0,8 mm – Transparent –

Lerpärlor – Mixade Designer

Metallpärlor

Akrylpärlor

Akrylpärlor Harmoni

Ha nu en underbar försommartid och glöm inte bort att njuta av allt vackert.

 

 

 


av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *