Somrig LO

Först vill jag tacka alla goa scrappare som var på kurs i lördags på Kristinas. Jätteroligt att ni ville lära er distressmålning och att ni nu använder era kunskaper till att skapa vackra alster. Ni var superduktiga allihop.

Nu till veckans LO. Jag har provat en ny teknik och jag älskar den. Jag börjar med ett mönsterpapper i 12×12 format. Helst inte för tunt utan lagom tjockt, det ska tåla lite tuff hantering. Jag börjar med att fukta kanterna runt om med lite vatten och sen trycker jag ihop kanterna så att jag får lite ”åsar” på kanterna. När jag är nöjd så låter jag det ligga att självtorka. När det torkat har det blivit hårda kanter som jag filar lite lätt på topparna så att färgen försvinner från pappret. Har man ett mörkare papper så får man vita kanter och vill man så chalkar man dem lite. Detta pappret är ganska ljust och jag chalkade lite med Frayed Burlap och får då en smutsig look. Detta har jag klistrat på ett cardstock som jag livade upp med att stämpla kanterna med Gesso och vanlig bubbelplast. Det syns inte så mycket men det blev betydligt mjukare inramning. Kanterna har jag rivit med Edge scrapern.

Jag har använt tårtpapper, Washitejp, vita och röda pappersrosor, små blommor, större blommor, snöre , rhinestones och snäckor som dekoration och blommorna har jag kladdat lite Gesso på för att få det lite mjukare och att allt flyter ihop lite.

Tack för titten

Kram

 

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Somrig LO”

  1. Profilbild för Malin
    Malin

    Underbar Lo i härliga färger och jag gillar verkligen den slitna looken!!
    Kram MAlin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *