Sommarskola del 3

Hejsan Hoppsan igen!

Då var det dags för del 3 i vår lilla albums tillverkning. Idag ska vi göra tagar. Man kan ha enkeltagar eller dubbeltagar, ja man behöver faktiskt inte ha några tagar alls om man inte vill, men det är ganska roligt när det finns olika moment att dra i , lyfta på m.m. Jag tänkte att vi ska göra både enkla och dubbla i dag. Använd cardstock.

Till dom dubbla skär ni ut 14,5 cm x 22 cm och bigar vid 12 cm.

Till enkel tagen skär ni ut 14,5 cm x 12,5 cm.

Jag brukar göra mina enkel tagar dubbla, alltså limma ihop två stycken, då blir dom lite stabilare och tål lite mer. Runda gärna hörnen,  det ser ganska snyggt ut.

Till mitt album har jag gjort två dubbla och fyra enkla tagar.

När jag klär tagarna med mönsterpapper tar jag två mm mindre både på höjden och breden av tagens mått, jag tycker det är lagom, men det är en smaksak så ni bestämmer själv hur ni vill ha det.

För att göra små ”handtag” att dra ut tagen med använder jag mej av två cirkelpunchar i två olika storlekar. Jag punchar ut två bitar av cardstock med den störrsta punchen och två bitar i mönsterpapper av den minsta punchen. Limma fast den lilla biten på den stora,

Mät ut var du vill ha ”handtaget” på tagen och limma fast HALVA cirkeln, vänd och limma fast den andra rakt över.

Nästa gång blir det sista delen i sommarskolan, då dekorerar vi lite och fixar till sidorna med lite fickor och flärpar m.m.

Så tills dess får ni ha det så gott

Tjingeling Annette


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Sommarskola del 3”

 1. Profilbild för Anita Persson
  Anita Persson

  Hej eftersom jag är ny på att göra album så undrar jag om du klär sidorna innan dom sätts på flärparna. det finns ju inga bilder på några klädda sidor.

  1. Profilbild för Allram
   Allram

   Jag brukar klä sidorna innan de sätts på, det är lättare. Sidorna gör vi nästa vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *