Sommardukning med marint tema

Då var det dags för mig att blogga igen, det är på så sätt man märker hur fort två veckor går. Tycker jag är lite vilse på vilken dag det är men det tyder nog bara på semester feeling.
Jag fortsätter mitt marina tema och visar den här gången en dukning helt i detta. Jag gillar att matcha och att duka fint så den här kombinationen passar mig.

Livboj: Jag har gjort en livboj som dekoration till blockljuset. En frigolit ring som jag virat ljust juteband runt, limmat ändarna med ett universallim i början och i slutet. Jag har sedan virat det andra mörkare bandet ovanpå på samma sätt. Virade några varv natursnöre i ändarna av det mörka bandet. Jag stack in metallöglor runt livbojen som jag trädde ett natursnöre igenom.

Servetthållare: Gardinringar i trä kan du hitta på loppis till en billig peng. Dessa har jag bara lindat natursnöre runt, limmat med lim i början och slutet. Fiskarna på ringarna har jag dekorerat med servett och decoupagelack. Jag duttar decoupagelack med en svamp, fäster det yttersta skiktet av en servett på fisken, fäster fast servetten försiktigt med rent och torrt finger, duttar samma decoupagelack ovanpå sedan kan man lätt dra bort det överflödiga av servetten nedåt från fisken.

Använde även dessa ringar som ljusmanschetter, limmade små snäckor ovanpå.

Bordsplacering: Superenkelt gör du dessa placeringar genom att skriva på träpinnar med en poscapenna, sedan har jag bara limmat fast små koralldekorationer i trä. Fint enkelt och dekorativt.

Ljuslyktor: Dessa fina glaslyktor med upphängning har jag dekorerat med fiskenät på band. Klippte till en lagom bit som gick runt glaset sedan knöt jag ihop ändarna med natursnöre i samma färg som bandet. Lindade natursnöre runt öppningen och limmade snäckor som dekoration.

Det blev en fin kväll med middag till den här dukningen. Sol men något blåsigt. Jag tackar för mig för den här gången, i nästa inlägg blir det inte något marint tema men vad det blir det får Ni se då. Må så gott! Kram Martina

Det här har jag använt:

Frigolitfigur Ring – 22 cm

Lintråd – Tjocklek 2 mm – 180 m

Snäckor i vackra färger – ca 2.5 – 3.5

Fiskenät – 1x1m Natural – Fishing net

Band Fiskenät – Natur – 13 x 100 cm

Värmeljushållare – H: 10 cm – dia. 7,6 cm

Trädekoration Koraller – Vita – 4 cm – 6 cm

Trädekoration Fisk – Vita – 4,5 cm – 5 st

Trämix – L: 6-14 cm – Tjocklek 15 mm – 610 g

Dana Lim – Aqua Universallim – 100 ml

Posca Marker Exta Fine Bullet PC-1MC – White – 1 mm

Decoupagelim


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *