Sock Stopp – Göra eget halkskydd till strumpor

När jag praktiserade på förskola för några år sedan, var det en specifik mening som uttalades otroligt många gånger per dag! ”Spring inte, ni kan halka och slå er!” Tack och lov hade många barn halksockor med små prickar undertill, som gjorde att strumporna fick grepp i golvet.

Tack och lov finns något som heter Sock Stop, som är en flytande massa att själv applicera på strumpor och tofflornas sulor. Sock Stop är enkelt att använda och du kan själv göra halkfria strumpor.

halksockor sockstop sock stop halkskydd strumpor sockar

OBS! Strumporna måste vara tvättade, eller nya när du applicerar sock stop!

Klipp ut kartong-bitar som är ungefär lika stora som strumporna för att få en stabil yta att jobba med. Min absoluta favoritsax är Fiskars Universalsax som jag haft i många år. halksockor sockstop sock stop halkskydd strumpor sockar

Prova dig fram och gör lite roliga mönster. Provrita gärna på en bit papper innan du applicerar direkt på strumporna. Du behöver inte bara göra prickar, utan det går bra med strängar också. Varför inte skriva barnens namn eller GOD JUL på ett par tofflor?halksockor sockstop sock stop halkskydd strumpor sockar

Pipen på flaskan klipps av, och du applicerar enkelt genom att lätt trycka på flaskan tills en liten klump färg kommer ut. Gör inte för stora prickar, hellre små och många. Tryck jämnt och långsamt. Ibland kan det komma en liten luftbubbla. Håll tuben upp och ner och knäpp med fingret på den för att få luften till andra änden innan du fortsätter. Du kan också förebygga luftbubblor genom att förvara flaskan upp och ner när den inte används. Rengör pipen väl efter användning. Skulle den flytande massan torka igen med tiden, kan du använda en nål för att få fram hålet.
halksockor sockstop sock stop halkskydd strumpor sockar

Undvik att sätta Sock stop-prickar på hälen, eller direkt under tårna. Det blir obekvämt för fötterna och kan göra ont efter en hel dag på förskolan.  halksockor sockstop sock stop halkskydd strumpor sockar

Gör halkfria tofflor, raggsockar eller strumpbyxor

Sock stopp kan med fördel användas på tovade tofflor, stickade raggsockor, vantar och mycket annat. Få ett stadigt grepp om snöskyffeln eller räfsan genom att sätta gummipluttar på dina trädgårdshandskar. Min kära mamma brukar ha ganska kallt på golven hemma hos sig, och när gäster kommer på besök erbjuder hon alltid innetofflor. Hon har nu använt Sock-Stop på alla sina tofflor, och minimerat risken av fallande gäst. En annan mamma på mina söners fritids hade svårt att hitta strumpbyxor med halkskydd till sin dotter. Jag tipsade om våra Sock Stop och hon upplevde samma wow-effekt som många andra jag läst om på nätet. Det är en skön trygghet att kunna applicera gummipluttarna även på strumpbyxor, och inte bara sockar. En badrumsmatta eller hallmatta kan också få halkskydd med hjälp av Sock Stop.

Test av sock stop i tvättmaskin

Enligt tillverkaren Efco kan strumporna tvättas i 40 grader, men tål inte torktumlare. Vi provade att tvätta dessa strumpor i 60 grader, och även torktumla. Jag ville se vad som hände. Inte ens efter 5 omgångar i både tvätt och torktumling, hade prickarna försvagats eller ens påverkats. DET kallar jag kvalitet! Jag har läst om många andra märken, men Efco verkar bestämt vara överlägsen de andra alternativen.

Min son har använt strumporna flitigt de senaste månaderna, och de är fortfarande som nya. Flaskan är dryg och räcker till mängder av strumpor!

Jag är mer än helnöjd med resultatet av sock stop, och rekommenderar verkligen att du testar! Även vuxna kan använda halkskydd under strumporna, det är inte helt fel. 🙂 Finns i flera olika färger dessutom!

Ha nu en trevlig helg!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *