Sockersöt tårtbit

Hej på er allihop!

Hoppas att ni alla har det bra. Själv har jag varit igång med jobbet i några veckor och i måndags startade skolorna här i Motala igen så nu är vi tillbaka i vardagen igen.

Att bara ge bort ett kort med en peng till en 14 åring kändes lite trist så det fick bli en liten tårtbit som hon kan skriva in recept i eftersom hon älskar att baka. Jag har försökt att fota hela processen så att det ska bli lätt att följa med.

Du behöver en cardstockbit i måtten 30cm x 9,5cm. Denna ska du biga på 12cm in från varje sida på längden. Detta blir grunden till din tårtbit.

Den andra biten cardstock har måtten 12cm x 17cm. Denna ska du biga på 9,5cm på den längsta sidan. Denna bit kommer att bli locket som används som stängning till tårtbiten.

Nu behöver du använda dig av en passare. Börja med att mäta ut 6cm på passaren och gör en båge på den korta delen på cardstockbiten som ska bli ditt lock. Sedan mäter du upp 12cm på passaren och gör en båge från andra hållet. Nu får du en punkt på papperet där dina bågar möts.

Från punkten där bågarna möts till biglinjen gör du nu streck med linjal. Du får då en trekant.

Sudda försiktigt bort dina båglinjer med ett suddigum och rita ett streck parallellt med det långa strecket. Rita sedan ett litet streck till hörnet där dina bågar möttes. Klipp längs med dina ritade linjer.

Som bilden nedan visar ska du fästa fast din bit på första cardstocket.

När det är klart är det dags för dina magneter. Jag valde att sätta fast två magneter men du kan välja att bara ta en som du istället fäster mer i mitten.

Vik därefter ihop tårtbiten. Nu släpper du ner magneterna som ska limmas fast på insidan så att de fäster mot de andra magneterna. Lyft försiktigt bort en magnet i taget och fäst den med lite lim på papperet.

Så här ser det ut när du öppnar upp din tårtbit.

Nu kan du börja sätta fast mönsterpapperet på insidan. Du behöver en bit som är 12 cm x 5,8 cm och 3 bitar som är 12 cm x 9,5 cm. För att få en lagom bit till trekanten la jag den på mönsterpapperet och markerade ut hur stor den var. Det som blev över klippte jag helt enkelt bort efter att jag satt fast den på cardstocken.

Tårtbiten är tänkt som ett album, men min plan är ju att det ska bli recept i den i stället. Så nu behöver du göra något att fästa dina blad i. Jag valde att ta två bitar som är 3.9 cm x 8,5 cm och biga dessa på 1,3 cm in från båda sidorna och sedan fästa i mitten på tårtbiten.

Därefter är det dags att fästa mönsterpapperet på utsidan. Du behöver två stycken bitar som är 11,5 cm x 9 cm och en som är 5,4 cm x 9 cm. Jag valde att bara ha mönsterpapper på sidorna och lämna locket som det är eftersom detta kommer att dekoreras med blommor senare.

Som blad i min tårtbit tog jag två bitar mönsterpapper och två bitar cardstock i måtten 8,5 cm x 22 cm. Dessa bigade jag på mitten på 11 cm och vek dem dubbla.

Jag limmade dit ena sidan först och sedan tog jag lim längst ner och på andra sidan så att det blev en ficka när jag veck ihop bladet.

I fickorna satte jag därefter 2 mönsterpapper och två bitar cardstock i storleken 9,5 cm x 8 cm. Dessa mått kan behöva justeras utifrån hur stora era fickor blir. Jag vill att hon ska få plats med många recept och genom dessa extrablad tycker jag att hon får den möjligheten.

Ovanpå tårtbiten dekorerade jag med ostduk, blommor, glitter och flakes. Blommorna satte jag fast med lim medan glitter och flakes limmades dit med gel medium.

Till framsidan skar jag ut ordet recept på min Silhouette och limmade fast.

Ta väl hand om varandra!

Kramar DT-Nettan

Materiallista:

Cardstock Bling Bazzil In the pink

Mönsterpapper från Primas Dulce collection

Magneter 4mm x 1 mm 12st

Ostduk

Blommor: vita rosor i hjärtask, små rosa rosor 15mm, stora rosor från Primas Dulce collection

Glitter och flakes

Tacky Glue

Dubbelhäftande tejp

Gel medium

Silhouette cameo 4


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *