Snygg steampunk klocka med rispapper från Stamperia

Hej på er allihop!

Nu är mina 4 veckors semester slut och jag är tillbaka på jobbet sen i måndags. Trots att vi bara har gjort saker här hemikring så har veckorna bara sprungit iväg. Hoppas att ni har haft en bra semester om den redan är över eller att du får njuta några veckor till.

Jag har länge velat ha en väggklocka i mitt hobbyrum och för min del var det självklart att jag ville fixa till den själv.

Hos Kristinas hittar ni lite olika varianter men jag föll för denna som bara är siffror.

Urtavla - dia. 30 cm - MDF - Tjocklek 3 mm

Jag började med att måla med vit gesso för att motivet från rispapperet skulle synas ordentligt och därefter satte jag fast rispapperet med Mod Podge.

När ni delar på rispapperet är det bra att blöta det med lite vatten där ni vill riva isär det. När man river isär papperet på det sättet blir kanterna mindre markanta och flyter bättre ihop med bakgrunden. Sen är risken mindre att du råkar riva sönder ditt motiv.

Jag målade runt rispapperet med med en guldfärg med en dabbing brush för att skapa den slitna steampunk looken jag vill ha.

Därefter la jag på en stencil på urtavlan och tryckte stämpeldynan ovanpå där jag ville ha siffror och embossade sedan med svart embossing pulver.

Innan jag satte fast visarna distressade jag alla kanter med Distress ink Vintage photo.

Tidigare under sommaren så visade Sophie en annan ide på en klocka, ni har väl inte missat att kika in det blogginlägget? Om ni inte har det så kan ni kika in på länken här: Skapa din egen klocka

Ha det gott tills vi ses igen!

Kramar DT-Nettan

Materiallista:

Urtavla

Gesso vit

Mod Podge

Decoupagelim

Plus color – Antique gold

Dabbing Brush

Mixed media stencil – Dots and numbers

VersaMark – Stor Watermark Stamp Pad – Till Embossing

Embossingpulver – Lindy’s – Chip of the old black

Distress ink – Vintage photo

Urverk

Visare


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *