Smyckestillverkning med Prismor

Häromsistens gjorde Cattie ett väldigt inspirerande inlägg om somriga smycken. Det satte igång kreativiteten hos mig! Eftersom vi nyligen har fått in så fina smyckes-set med blänkande prismor, så var jag snabb att prova! Inte ens 15 minuter tog det att tillverka halsbandet som jag ska visa idag. Det finns både i vitt och klassiskt svart. Jag är sedan tidigare väldigt svag för silver och lädersnören…

I setet ingår 1 meter imiterat lädersnöre, flätat, 4 mm. 2 st prismor i form av hjärta och droppe, ca 5 cm stora. O-ringar, jumprings, förlängningskedja, karbinhake, avslutningshylsor med ögla, samt monteringsöglor till prismorna, täckta av rhinestones.

När du öppnar setet ligger alla smyckesdelar vackert presenterat i en presentförpackning.

Börja med att öppna monteringsöglan med en tång. Trä den försiktigt i hålen på prisman och kläm till med tången så att den sitter hårt.

Klipp önskad längd på det flätade snöret. Ca 40 cm är ganska lagom om du vill ha prisman strax under halsgropen.

Jag har provat många smyckeslim, men återkommer alltid till Power Flex superlim från Loctite. Dess flexibla flaska gör det enkelt att pressa ut precis så mycket lim man behöver. Det torkar först efter ca 10 sekunder, så man har lite tid på sig att justera om det behövs. Sedan sitter det som berget! Jag pressade ut en klick lim i avslutningshylsorna med ögla, och tryckte in ändarna på flätsnöret.

Förlängnings-länken är inget måste, men bra om du har lite kortare halsband som ska kunna justeras. Montera smyckestillbehören så som bilden här nedan visar.

När detta är klart, kan du välja vilken berlock som du ska använda. Båda gnistrar lika vackert.

Så enkelt och stilrent, helt i min smak.

Det var allt för mig idag, och jag hoppas att du får mycket nöje med din smyckestillverkning! Många kramar från Kristina!

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *