Skapa personliga textilier med transfer papper

Hej på Er!
Jag har sett fina kuddar tryckt med koordinater och det kan man ju tydligen göra själv upptäckte jag. Det du behöver är en dator, skrivare, transferark ett strykjärn och såklart något som du kan fästa ditt tryck på.

Jag började med att ta reda på våra koordinater genom att öppna kompassen i mobilen, där det står. Skrev ut dem spegelvänt på transferpappret.

För att skriva gradtecknet (°) på datorn kan du använda tangentnedtryckningen Alt+0176 (du håller nere Alt-tangenten samtidigt som du skriver in siffrorna, observera att du måste använda de numeriska siffertangenterna på högra sidan av tangentbordet). Klippte ut det överflödiga runt trycket. Placera trycket mot tyget, jag använde ett köpt kuddfodral. Stryk över pappret med strykjärnet inställd på bomull. På beskrivningen står det 1 minut men jag fick stryka längre. Låt det svalna innan du drar av pappret. Klart.

Jag gjorde även en bordstablett med ett passande tryck på vaxad textil men på avigsidan alltså där man kan stryka. Det här tyget var lika fint på avigsidan.

Hoppas Ni hängde med på min beskrivning. Det var himla roligt och nu har det kläcks nya idéer i huvudet.
Jag älskar när man kan göra saker själv som man sett och vill ha, dessutom väldigt personliga!
Ha det så bra!
kram Martina

Jag har använt:

Transferark – 21,5×28 cm – Transparent – Till ljusa textilier – 5 ark

 


av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *