Shabby chic

Hejsan!

Den senaste tiden har jag lite överallt sett så många som visar vackra handgjorda blommor gjorda av tyg, spets… ja, allt möjligt och det inspirerade mig till att också vilja prova, så jag gjorde två blommor och med dem dekorerade jag sedan en ask och ett kort, båda klädda med tyg.

Jag använde tyg från Viva Gades ”Skagen” (en förpackning med 6 olika tyger i matchande färger och mönster) och stämplade på tyget med olika stämplar och den vattenfasta stämpeldynan ”Versafine – Smokey Gray” . Därefter sydde jag med vit sytråd runt alla kanter innan jag limmade fast tyget på asken och kortet.

Till den stora runda pappasken  använde jag en rhinestoneswirl från Bo Bunny.

Blommorna gjorde jag genom att klippa olika breda remsor (ca 4 cm respektive 1 cm bred och ca 17 cm lång) av tyget och sedan sy med tråd i en änden så tygremsan kan dras ihop till en cirkel. Sedan limmade jag på flera lager med spets från May arts och tyg och fäste slutligen en stor rhinestone i mitten.

Till kortet använde jag spets från May arts tillsammans med kristallband , rhinestones i hörnen och under blomman limmade jag lite vitt dun och så små vita pärlpistiller ur mina egna gömmor. Bladen och swirlarna gjorde jag med dies och för att tyget skulle bli mer stabilt så limmade jag det först på papper.

Det var verkligen både enkelt och kul att göra egna blommor av tyg.

Ha en bra och solig dag!

Stor kram

 


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Shabby chic”

 1. Profilbild för Kristina Melin
  Kristina Melin

  Ååååå så fint! Vilken underbar idé att klä asken i tyg! 🙂 Det blev verkligen en läcker känsla.

  1. Profilbild för Rosemarie Grobosch Thorsell
   Rosemarie Grobosch Thorsell

   Tack! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *