Scrappa med canvas

I går kväll var vi ett glatt gäng tjejer som träffades i Hudiksvall för att få lite tips och ideér angående olika sätt att jobba med canvas. Jag har provat på lite olika alternativ tidigare bl a att skriva ut mina foton på canvasduk i stället för fotopapper. Det blir en häftig kontrast tycker jag.  Vi testade tre olika sätt att arbeta under kvällen.

 Så här gjorde jag mina ”tavlor”.

Den här lilla tavlan gör man genom att dränka in den i lim, lägga över silkespapper och forma det så kan får strukturen som man vill. Den kan vara slät eller som jag gjort här, skrynklig. I nästa steg kan man göra lite som man vill. Jag har valt att sätta dit en blomma, några blad och en fjäril innan jag lade på acrylfärgen, (som för övrigt finns till ett fantastiskt bra pris hos Kristinas Scrapbookingjust nu) men som sagt man kan även göra det efter att man målat.  Acrylfärget är pålagt i ett rejält tjockt lager!

På nästa tavla så har jag använt ett sorts färgpulver som heter PanPastell, jag tror att det är ganska nytt ute i butikerna. Man lägger på färgpulvret med en svamp och arbetar in det riktigt i canvasen. Man måste sedan fixera färgen så den inte färgar av sig. Men idag finns det fixering på burk så det var enkelt.

 

Den sista tavlan  går i Vintagestil och här har jag använt mej av Scrapbooking Papper otroligt vackra papper. Jag tycker att det grova, i det här fallet wellpapp och snöre blir en häftig mix.

Det var allt för den här gången, hoppas ni får en skön och solig helg!

Kram

Margareta

5 svar på ”Scrappa med canvas

  • Tack Helén
   Vad kul att du tyckte om dem. Dom var fantastiskt roliga att göra!
   Kul att testa nya saker ibland!
   Kram
   Margareta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

17 − 14 =