Scrappa med barn samt ett lila och brunt kort

Det är i slutet på terminen och jag har en massa skolarbete som ska bli klart, nästan all ledig tid och halva nätterna så pluggas det… Alltså blir det inte mycket pyssel för egen del men vem kan motstå en femåring som säger ”snälla mamma, jag har en idé till ett kort, kan vi göra det?” Därför tänkte jag visa några snabba enkla kort som vi pysslat ihop tillsammans.

Ett supersnabbt kort med papper från Maja design och svart cardstock. Stämpeln med tack används flitigt och kommer från samma serie clearstamps som jag brukar använda.

 

Hannah såg någon annan här i bloggen som gjort en blomkrans på sitt kort… så vi liftade det. 🙂 Pappret är såklart från Maja design, har visst snöat in lite på deras papper. 🙂

Hannah hade kompis här och givetvis så ville de göra varsitt kort…

Visst blev de fina, likadana skulle de ju såklart vara…

Fast ett kort har jag dock själv hunnit med, satt och lekte lite med distresserna och gjorde egna bakgrunder. Använde en av den överst på kortet, vit cardstock som grund och så lila distress som är suddat från kanterna och inåt i ett par omgångar. Syns inte så bra på bilden men det är ljusare mot mitten. Sedan stämplade jag med en stor mönsterstämpel med brunt medan det ännu var fuktigt så trycket blev lite mysigt suddigt. När det sedan var helt toort så stämplade jag igen med samma motiv men med svart stämpeldyna. Blev effektfullt. Den stora blomman i hörnet var vit från början men målades med distress. Målade bara kanterna och lät det själv flytta in mot mitten av blomman.

Blommor på kortet: azaleor, smårosor, rosenknoppar och några till.

Stämplarna hade jag i mina gömmor men tex noterna finns liknande här, väldigt användbara och dekorativa.

Och den fina spetsen ska vi inte glömma, den är så fin. En klar favorit!

Nu ska jag plugga lite till men måste bara berätta vad jag gjorde med barnen på dagis idag… egna rosor. Använde samma typ som jag själv ibland gör rosor av när jag gör kort. Sedan gjorde vi stjälk och blad och satte några i en vas och de andra tog barnen så klart med sig hem. Föräldrarna var väldigt imponerade och vi hade så kul. 🙂

Kram från Cissela


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Scrappa med barn samt ett lila och brunt kort”

  1. Profilbild för Rosemarie
    Rosemarie

    Vilka fina kort ni alla gjort! Läckert det blev med mönsterpappret du gjorde själv, det måste jag prova göra någon dag.
    Kram
    Rosemarie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *