Tavla med litet budskap

Hejsan!

Då va det redan onsdag igen och då var det dags för ett litet inlägg från mig. Man märker verkligen att hösten är på inväg vissa dagar och andra dagar kan man fortfarande njuta av lite sensommar värme. Men det en av dom bästa sakerna med denna årstid är att man har lite mer tid att sitta inne och pyssla, skapa och låta kreativiteten flöda.

Idag har jag dekorerat en liten canvastavla som jag ska ha hemma på en tavellist på väggen.

I vanliga fall när jag har gjort tavlor innan har jag använt mönstrat papper som bakgrund men i detta fallet så hade jag ett set med vackra sidenband som jag har limmat dit. Jag föll så för skimret, nyanserna och tonerna i guld att jag ville skapa något ut ifrån dom.

Sedan hade jag ett papper som passade ihop med tonerna i banden som jag byggde vidare på. Sedan hade jag fina bokstavs stickers i guld som jag skrev carpe diem med. Och just det budskapet behöver jag göra mig påmind om varje dag, att just fånga dagen.

Förutom texten har jag bara dekorerat med lite glitter lim, halvpärlor och så har jag även använt små guldpärlor som man egentligen man använder till smycken.

Jag tycker att det är roligt när man kan skapa något till sig själv eller andra som man kan känna glädje eller ha nytta utav. Och med fantasi och lite pysselsaker finns det inga gränser. Så ta en kil in på hemsidan och kika på alla godsaker som finns där.

Material jag har använt hittar ni här:

Canvas Målarduk

Satinband Set – Creme

Stickers Alfabet och Siffror – Guld Bokstäver

Ledpärlor Förgyllda

Mönstrade Papper A4 – Stars Guld

Halvpärlor – White – Papermania

Glitterlim Stickles – Ranger – Gold

Tack för titten, kram DT Sophie

Tavla med älskat budskap – DIY Inredning

Hej!

Hoppas allt är bra med er! Påsken är över och man har förhoppningsvis laddat batterierna med nära och kära samt lite god påskmat. Jag har precis flyttat ihop med mannen i mitt liv, så denna påsk har varit väldigt hektisk men lite har jag hunnit pyssla ändå.

Jag har gjort en liten tavla som ska pryda mitt nya hem, bara för att påminna en ibland när det är lite jobbigt att tillsammans klarar man allt. Tillsammans är vi en familj.

De mönstrade papperna kommer från Carta Bellas serie ”Gather At Home” och jag föll för både mönster och färger, så det va bara att klicka hem dom.

Jag hade en svart gammal ram från Ikea som fick sig en makeover med hjälp av Montana sprayfärg. Jag bara älskar deras färger och att det finns så många valmöjligheter som passar till ALLT!

Jag älskar när jag kan göra personliga saker i hemmet med hjälp av mina pyssel saker, så en liten tavla med ett budskap kan ge mer kärlek än man tror.

Material från butiken:

Cardstock:

Bazzill – Canvas – Blossom

Bazzill – Canvas – Aqua

Mönstrade papper:

Papper Carta Bella – Gather At Home Journaling Cards

Carta Bella – Gather At Home – Green Thumb

Övrigt:

Fjärilar Prima Marketing

Pearls Craft Consortium – Secret Garden

Stickles – Ranger – Mercury Glass

Blommor Chrysanthemum – White Pink

Blommor Chrysanthemum – Light Blue

Montana Effect Sprayfärg – Metallic Copper  Koppar

Då vill jag bara tacka för att du kikade in, hoppas att du får en fortsatt bra vecka!

Kram DT Sophie

Skapa egen konst att hänga upp på väggarna

Hej på er!

Kul att du kikade in för att se vad jag hade tänkte att bjuda på för inspiration idag.
Joo! Jag tänkte visa er ett alster i form av en tavla målad på en vanlig enkel canvastalva med olika typer av färger som Kristina ha fullt av i butiken.

Jag har nästan bara vita väggar i mitt lilla hus och jag har länge känt att jag skulle vilja ha upp lite fina tavlor för att få lite mer liv rummen.

Jag är verkligen ingen konstnär men abstrakt kan väl alla måla va min tanke och sedan är det väl bara låta fantasin flöda.

Måste bara börja med att säga att det va så mycket roligare än jag trodde, när jag struntade i alla prestationer och lät tavlan växa fram.

Jag började med att måla hela tavlan med vit akrylfärg, även att den va vit från början. Detta för att lättare kunna blanda in mina andra färger (svart, silver och guld) så att dom smälter ihop på ett fint sätt.

När jag kände mig färdig och nöjd med bakgrunden så lät jag färgerna torka till så att jag sedan kunde gå på och börja måla alla mina olika effekter. Jag plockade fram en rosa mist från Tim Holtz och sprutade lite både så att det blev rinningar och även lite diffust som smälte in o bakgrunden.

Jag använde lite av de färgerna i min bakgrund till att göra lite cirklar men botten av en burk jag doppade i färgen. Jag hittade även lite bubbelplast som jag målade med rosa matt färg och gjorde avtryck med på några ställen. Och till sist pricken över i:et så tog jag svart och guld sprayfärg från Montana och sprayade i 2 koppar. Sedan ställde jag tavlan upp och hällde färgerna så att det blev ett rinnande mönster av svart och guld.

Nu har jag fått en tavla som med alla dess färger passar in i mitt rum, och även att jag bara har kladdat lite så känns den full av liv. Det återstår det bara att ge den en matchande kompis, som jag kan hänga upp på andra väggen.

Material från butiken:

Canvastavla

Akrylfärg: Vit, svart, silver, guld

Montana sprayfärg:

Montana Metallic, Montana Metallic

Övrig färg:

Glitter Pulver Guld

Stickles glitterlim

Tim Holtz Distress Oxide spray Kitsch Flamingo

Chalky Vintage Look Paint- Antique Pink

Tack för titten, kram DT Sophie