Personliga presenter till studenter

Idag kommer mitt sista studentinlägg för i år, jag lovar 🙂 och det innehåller bla en av de svåraste utmaningarna jag fått. Jag fick en förfrågan om jag kunde göra ett studentkort som inte bara skulle passa en nykläckt student utan också en tjej precis fått jobb på ett fängelse och avslutningsvis en kärlekshälsning från en kärlekskrank liten kille.

Här ser ni resultatet:

Om vi börjar med själva studentdelen på kortet så valde jag att matcha det fina pappret med studentmössor från Maja Design ihop med gult och blått cardstock. Alltsammans satte jag på en vit kortbas. Stämpeln som skymtar bakom fängelsegallret kommer från egen gömma, alfabetet jag använt till namnet heter Just A Note.

Om vi förtsätter med gallret så gjorde jag det med hjälp av grillpinnar och en limpistol och allt målades med svart akrylfärg. För att förstärka hållbarheten lite extra och för att kunna göra det öppningsbart limmade jag fast mitt galler på en utskuren ram av svart cardstock. Jag dekorerade mitt galler med ett nyckelhål, ett knippe nycklar och några rosor.

Här ser ni en närbild på min skapelse som faktiskt blev mycket bättre än jag tänkt mig.

På insidan fick jag med både hälsning och lite kärlek 😉

En annan personlig gåva jag tänkte visa er är en altrad påse till barnens kusin som även hon är nybliven student.

Till denna påse har jag använt studentpapper från Reprint ihop med gult och blått cardstock. Ett blått sidenband och några gula rosor passade perfekt ihop med papper och stämpel.

Med dessa studentpresenter vill jag önska er alla en fin start på veckan!

Tack för att ni kikade förbi, kramar DT-Maria

 

Studentmössa

Hejsan på er alla goa pysslare!

Då var jag tillbaka i rutan och har ett litet spännande och roligt alster att visa er, jag har varit i gång och byggt lite och det är ganska fantastiskt vad långt man kan komma på lite papper och klister. Jag satt och funderade vad jag kunde ta mig an vad det gällde student tema och jag vill ju aldrig göra det särskilt lätt för mig utan utmaningar det gillar jag. Så då tänkte jag varför inte göra enstudent mössa och en present box i ett, så att man kan lägga ett smycke eller något annat man ska ge bort i studentpresent.

Jag började med att bygga upp själva basen på boxen vilket är den svarta botten och sedan gjorde en skärm med samma svarta cardstock, fast jag har smetat ut sticklers på hela skärmen för att skärmen är ofta lite ”glansigare” än det andra svarta på mössan.

Sedan gjorde jag den vita delen på mössan och den har jag sedan tryckt ner lite snett för att det ska se så realistiskt ut som möjligt.

Här ser ni hur man kan öppna mössan och se vad som gömmer sig på insidan, och jag har tänkt att lägga lite bomull i botten så att det man ska ge bort ligger lite dämpat och skyddat.

Material som jag har använt från butiken:

Cardstock:

Vitt

Svart

Blått

Dekorationer:

Gul ros

Blå ros

Ljusgul ros

Blad

Svart stickles

Vitt stickles

Bokstäver

Rhinestone blå

Rhinestone gul

Champangeflaska