Vad göra när pysselinspirationen lyser med sin frånvaro?

Hej,

Ibland har man inte tid eller ork att pyssla. Ibland finns det, men då kan istället inspirationen, mojon eller idéerna saknas. Tror de allra flesta som pysslat länge känner igen sig…

Hur göra för att komma igång? Ett tips är att lifta ett alster, det vill säga att låta sig inspireras av något och försöka skapa sin egna tolkning av samma verk.

Ett annat tips som funkar för mig är dekorationer. Det är absolut kravlöst att sitta och stansa ut från överblivna scrapbitar och sedan se vad som händer med den utstansade.

Enklaste möjliga är utstansade små blommor. Jag har använt 2 olika storlekar av Retro flower punch och sedan monterat i 4 lager. Blandade scrap papper och vellum blir fint.
Med hjälp av Paper Blossom Tool kit formar man lätt blommorna lätt kupade.
I centren limmade jag blandade halvpärlor (även Nuvo Drops blir fint)

Små utstansade minitags dekorerade med ostduk, resinblommor respektive trädekorationer och Nuvo drops. Som band har jag använt favoritsnöret Natursnöre.

Söta små prisrosetter med utstansade hjärtan i lyxigt guldglitterpapper.

Och eftersom rosetter är så roliga att göra så kan man göra många med hjälp av en scoreboard.

Små dekorerade gem är gulliga att fästa i sin planner eller till lite vad som helst.
Perfekt att använda små puffy stickers och utklippta motiv till…

Hoppas ni testar att stansa ut och bygga små dekorationer – det är jättekul!

Kramar
//Cattie

All I Want For Christmas is ……….. Emils önskelista

Nu är vi inne i jultider och dagarna fylls med en massa förberedelser för de magiska dagarna som väntar.

Hemma hos oss finns det två barn som flitigt fyller på sina redan långa önskelistor till Tomten. Vi får väl se vad som kommer ligga under granen…kan lova att det INTE blir allt 😉

Min älskade Emil satt häromdagen och kryssade för i leksakstidningen vad han önskade sig och pysslare som man är var jag framme med kameran. Det fick bli en LO med passande papper från Maja Design.

_DSC0336 (2)Jag kombinerade Vitt och Rött cardstock med Brought y a gift som bas. Sedan satte jag lite lager på lager med mindre bitar av papperna: Traditions och Celebration. Innan jag avslutade med fotografierna.

_DSC0340 (2)De söta paketen och tagen jag dekorerat med finns på arket: Diecuts. Jag fortsatte att dekorera med rosetter, stans stjärnor utstansade i glitterpapper och sedan 2 olika stickersalfabet. Som avslutning glittrade jag med stickles glue runt korten.

_DSC0338 (2)Då var ännu en LO färdig att sättas in i album. Jag använder 2 olika sorters album till mina alster. Dels har ni ett album där jag kombinerar Project Life ihop med LO:er och sedan ett rent LO-album.

Sådär..nu vill jag passa på att önska er alla en härlig vecka!

Kramar DT-Maria

DT_maria