Skiss med minne av sommaren

Hejsan!!

Denna vecka fortsätter vi med ett nytt tema och det är att skapa ett sommarminne efter en skiss. Tycker alltid att det är lika intressant att jobba efter en skiss både att göra en egen tolkning men även att se hur andra tolkar den.

Som vanligt har jag börjat med kortbasen och använt mig av ett vitt cardstock, och sedan fortsatt med ett underbart vackert papper från prima.

När jag tänkte efter så blev mitt sommarminne bilar, vi är ute på väldigt mycket aktiviteter under sommaren som har med veteranbilar att göra och nu går vi in i en period där det blir lite lugnare av det intresset. Jag har en vän som betyder väldigt mycket för mig som är med i vårat lilla gäng och är med på dessa bilträffar och annat. Så jag tänkte faktiskt tala om för henne hur mycket hon faktiskt betyder för mig, för det tror jag aldrig att jag har sagt rakt ut. Och det finns väl inget bättre sätt att säga det än med ett kort man gjort själv.

 Den bilden jag har valt på mitt kort är en bild på en gammal bil och det passar sig som handen i handsken till min vän och det finns massa olika roliga bilder man kan köpa för att få det att passa till det ändamål man ha det till.

Texten nere i hörnet kommer direkt från hjärtat och jag är så tacksam att han finns i mitt liv, och jag tror att vi alla har någon som vi skulle vilja skicka ett kort till för att visa att man uppskattar dom.

Övriga dekorationer på kortet är blommor (Blad, Miniros BlåRos Hotpink,) och bling, allt vad en kvinna behöver, förutom orden att man är tacksam att dom finns.

Nästa vecka är vi återigen tillbaka med ett nytt tema, hoppa att vi ses då igen!

Kram DT Sophie

Grattiskort till kille efter skiss.

Hej på dig!

Som du nog vet nu så har vi ju skisstema denna veckan. Jag tycker det är jätteroligt med skisser, de gör att man får krypa ut utanför sin ”komfortzon”, däremot är det väldigt svårt att välja skiss. Det finns ju så otroligt många i cyberrymden. Därför bad jag min kompis Jenny att rita en skiss till mig när vi satt och pysslade ihop. Denna blev till detta kort som jag gjort till min son Erik som fyller 15 år idag. Grattis Erik!

DSCF8725

Jag har använt:

Så här såg Jennys skiss ut:

001

Ursäkta kvaliteten. Skissen är bara c:A 5 X 5 cm i verkligheten och nerskissad på ett kladdpapper. Denna har jag sedan scannat in i datorn. 😀

Ahh, äntligen ett kort inlägg från mig 😉 Tack för titten.

Kram Jenny

DT-JENNY

Skapa efter skiss

Hej!

Som ni säkert sett i veckan har vi tema skisser denna vecka. Jag gillar verkligen att skapa efter skisser. Tidigare hade Lillblomman skissutmaningar varje månad, gillade hennes skisser massor. Så jag var inne i hennes blogg och hämtade upp en av hennes tidigare skisser och här kommer min tolkning av den 🙂 .

sweet thing

 

och så skissen…

skissbloggen-december

 

Det blev en ganska rosa tolkning 🙂

 

sweet thing11 sweet thing1

 

sweet thing11

 

sweet thing1111

 

Jag har naturligtvis inte kunnat låta bli Prima Bloom sprayerna, denna gång sprayad genom en mask med cirklar. Färgen heter Peony. Därefter punchade jag ut massa cirklar med en tums punchen från det mönstrade pappret Bits and pieces . Även de mönstrade flikarna samt texten ”sweet thing” bakom fotot är från det pappret. Där sitter också några remsor med vanlig vävtejp (som man har när man spacklar väggar).

Den stora svarta cirkel med text på kommer från KaiserCrafts Mister Fox-Distinguished.

Har strykt ut Stickles i rosa runt flikarna och målat runt flera av cirklarna.

De rosa rosorna är i två storlekar, mini och mellan . Och blombradsen heter Shape brads-flowers.

Om ni inte redan är inne i att skapa efter skisser så hoppas jag ni provar. Det är riktigt kul 🙂 .

Ha det riktigt bra!

Kram Fialisan

 

DT-Fialisan

Tävlingsbidrag Till Påsk-Skissen!

Här kommer bidragen till vår Påsktävling!
Den här skissen har deltagarna utgått ifrån:

24. Malin Svensson

23. Ulrika Tagesson


22. Nina

21. Maritha Frölid

20. Julia Wirehed

19. Johanna Åberg

18. Beatrice

17. Alexandra Malmberg

16. Ann Marnov

15. Karin Johanzon

14. Suvi Degerling

13. Camilla Skoglund

12. Elsbeth Hedlund-Ohlsson

11. Malin Thörnqvist

10. Carina Ståhl

9. Laila Karlsson

8. Hanna Åkerlund

7. Bodil Edenhagen

6. Jenny Sandgren

5. Johanna Westin

4. Malin Norberg

3. Märta

2. Nina Wåger


1. Pernilla Engblom

 

Vill du också vara med? Klicka här för att läsa mer…
Tävlingen pågår fram till påskafton! (7 april)

LO-skiss utmaning Nr 1

Nu presenteras DT-teamets första skissutmaning,
som skickats in av Päivi Jänkälä.

Gå till Päivis Blogg!
Jag är en 42 årig ”tjej” som bor högt upp i norr, närmare bestämt Haparanda. Jag har en liten familj bestående av mig själv, min 8 åriga son och min man. Jag har hela mitt liv älskat att pyssla med lite av varje. Kort har jag gjort sen barnsben men hösten 2009 kan jag säga att jag började scrappa på allvar. Innan dess hade jag t ex aldrig använt mig av stämplar på mina kort. Jag kan inte säga att jag har någon direkt stil, jag gillar att prova på lite av varje. Är mycket inne i Svensk Scrapbookings forum. Använder mig av mitt eget namn d v s Päivi eller ibland av Paivja ute på på nätet.

Som person är jag rätt pratglad. Jag vågar även säga att jag vågar visa misslyckanden. För det är ju så i denna värld, man kan inte alltid lyckas! Men givetvis visar jag mer än gärna sånt jag är nöjd med. Här kommer skissen som DT-teamet ska tolka:

Päivis original LO:

DT-Teamet Tolkar:

Av DT-Johanna

Av DT-Helén

Av DT-Malin

Av DT-Margareta

På grund av semester och sluttentor har inte Rosemarie eller Cissela kunnat
medverka i första skiss-utmaningen, men det kommer fler uppdrag!

 

Vill du också utmana DT-teamet med din skiss och få en presentation i bloggen?
Skicka in din skiss, samt original-LO till support@kristinasscrapbooking.se.

Utmana Kristinas DT-Team med Din LO-skiss!!

Nu drar vi igång en utmaning för våra sex duktiga DT-tjejer, som med hjälp från Er läsare ska skapa en LO efter era skisser! Har du en tjusig LO liggande hemma som du vill dela med dig av, så rita en skiss och maila den till support@kristinasscrapbooking.se. Maila även din original LO. Utifrån skissen ska DT teamet göra sin egen tolkning, och när alla är färdiga lägger vi upp resultatet i bloggen, tillsammans med Ditt LO-original!

Vi kommer att visa 3 st LO-utmaningar under maj månad.
Vi vill ha din skiss senast 22 maj 2011!

Här ser du ett exempel på hur en enkel skiss kan bli en härlig LO!

Ha det så bra i vårsolen!
Kram Kristina!