Höstkort – Hello Pink Autumn- Prima Marketing

Hej,

Dagens kort är precis i min smak då det uppfyller följande kriterier: platt (går att posta i vanligt kuvert), spännande vikning och går att variera i det oändliga med olika papper!

Underbara designpapper fån Prima’s fina höstkollektion (6×6 paper pad)

Uppställt / utvecklat blir kortet en fin prydnad!
Svart och gamelrosa cardstock är basen gjord i

Insidan enkel vit cardstock och utklippta detaljer från designpappren från Prima’s ”Hello pink” (men om man inte gillar att klippa själv så finns Die cuts)

Öppningen är ett ”Belly band” gjort av söt vit spets
Dekorerat med utklippta detaljer, coola fyrkantiga rhinestones, genomskinliga Nuvo drops samt tyg löv urklippta från sidenband.

Om du är sugen på att testa på kortvikningen har jag försökt mig på en tutorial (designen är inte min utan Heidi Smith’s (UK)):

Lycka Till!

Kramar
//Cattie

 

Akvariekort

Hej!

Idag bjuder jag på ett litet ”akvarie-kort”…

Jag har utgått från de ljuvliga 6×6 papprena från japanska märket ”ASUKA STUDIO”

Det jag i princip har gjort är att klippa ut de små klipparksbilderna som medföljer blocket – hela 4 dubbelsidiga ark! Till min hjälp har jag använt bästa Detaljsaxen Bäst i Test – perfekt syssla i bilen på väg till semesterorten (om man inte har anlag för åksjuka…)

Pimpade framsidan med små söta rhinestones i färger som matchar undervattensscenen…

För att skapa liv i scenen är vissa figurer limmade på distans tape direkt på bakgrunden

Som man ser underifrån har jag limmat fast de små djuren på nylontråd som ger sken av att de simmar omkring…

Baksidan är bara täckt ett av de fina desingpappren

Ovanifrån ser man hur jag har fäst (med hjälp av fantastiska Red Powertape) 4 paneler samt oh-plats för den utstansade fyrkanten som blir insynen…

Här har jag försökt illustrera min mall. Du behöver 2 bitar cardstock som mäter 5 3/4 x 4 1/8″. Biga vågrätt vid 2 1/8″ (detta är höjden på ”akvariet”), biga vid 3 1/8″ lodrätt för att skapa första kanten och biga vid 5 1/4″ för att skapa andra kanten. Upprepa på andra biten cardstock. De streckade partierna klipps bort. Delarna fästes via flärparna med avklippta hörn och skapar på så sätt fyrkanten. På en av delarna klipper du bort långsidan medans den behålls på den andra biten.

En bild säger mer än tusen ord tror jag…

Pyssla lugnt i värmen!
Kramar
//Cattie

Ramkort

Hej!

Lite Clean And Simple style idag: 1 papper, en stämpel, lite bling och en katt är hela receptet på dagens kort…:-)

Ett ramkort vikt av ett 12×12 design pappers ark, sedan fäst på en svart kortbas för att kunna användas som kort…Hur söt är den lilla kissen som passade perfekt inne i ramen?

Med en blingig ram runt blir allt lite extra tjusigt, right?
Pratbubblan är fäst på en Action wobble spring: en liten anordning som gör att motiven dels poppar ut och dels fjädrar lätt – superkul effekt för interaktiva detaljer.

Det är lite av en konst att stämpla / embossa med vit stämpeldyna på svart bakgrund…Ett tips är att stryka rent ytan som ska stämplas med exempelvis en Embossing Magic Pad, för att få den anti statisk (alltså förhindra de eländiga små vita kornen det annars blir). Använd ett högkvalitativt embossingpulver (ex. Zing, Opaque White) och med fördel används ett stämpelverktyg för att verkligen se till att stämpeltrycket blir bra…Det var mitt recept på hur jag fick till det fina stämpelmotivet från Rox Stamp / Stor kram.

Hoppas Du får en riktigt härlig helg!
Kramar
//Cattie