Exklusiv presentinslagning till älskling

Detta är ett inlägg från 2013, men tål att visas igen, så här i juletider!

Hej! Nu har jag packat in julklappar i flera dagar, och som avslutning gjorde jag ett lite speciellt paket. Alla andra har varit ”standard-inpackade”. Här kommer det sista paketet 🙂

Jag slog in presenten i guldigt presentpapper. Sedan rev jag ut en boksida ur en engelsk bok, som jag färgat in kanterna med stämpeldynan Vintage Photo, för att få ett mer åldrat utseende. En vanlig tvättsvamp går bra till detta. Jag skar ut en bredare remsa mönsterpapper, och stansade ut en vacker bård ur en bit mönstrat spillpapper, med Martha Stewarts Doily lace-punch.

Ett enkelt snöre runt paketet får lite extra uppmärksamhet när man virar det två varv runt julklappen. Som kronan på verket satte jag fast röda rosor, med en söt charm i form av tomten i släde. De vita bladen har jag färgat kanterna med lite Vintage Photo stämpeldyna. Och så lite fjädrar 🙂

manilla-tagen har jag skrivit min lilla julhälsning, och även denna har fått kanterna färgade med  Vintage Photo stämpeldyna.

Kram Fialisan/Sofia

Tips till Presentinslagning!

Nu när julen närmar sig med stormsteg så är det dags att slå in alla paketen.

Presentinslagning är en konst! Men med enkla medel kan alla få ett inslaget paket att bli den vackraste presenten. Risken är väl att presentinslagningen blir så fin så att gåvan i sig bleknar i jämförelse…

v1209715576b609c6cb0

Presentpapper är bara en liten del av själva paket inslagningen. Man kan till exempel byta ut omslagspappret till vilket mönstrat papper man vill. Cellofanpåsar eller cellofan kan man sätta utanpå presentpappret eller slå in ”gå bort presenten” med. Cellofan på rulle är perfekt till vinflaskor, medan cellofanpåsar med botten passar till hembakat godis eller liknande.
Avsluta då med en rosett av satinband. Det finns otroliga mängder band som ger det där lilla extra. Man måste inte använda presentband eller presentsnöre. Pappersband är också mycket populärt. Titta gärna in i vår bandkategori för inspiration.

Ett Scrapbooking Paket?

Egentligen kan man dekorera paketet med allt. Surfa in i vår dekorationskategori, så får du massor av inspiration för just DIN unika paketinslagning. Presentetiketter kan man även göra själv med en tagstans eller köpa färdiga tags. Det mest klassiska är att använda presentetiketter, vilket också är vackert.

julklapp

Vacker presentinslagning passar till alla högtider, som t.ex. grattispaket, påskgåvor, födelsedagskalas, till middagsbjudningar eller andra speciella tillfällen!

v141421

Här följer ett litet klipp med mer inspiration för paketinslagning! Passa på att samla tips och idéer!

 

julklappsinslagning

Lycka till med din paketinslagning, och ha en fortsatt trevlig dag!
Önskar vi på Kristinas Scrapbooking!