Grattiskort

Hej!

Äntligen lite bättre pysselväder i sikte vad det verkar! Kanske sugen att testa på en ny vikning? Denna variant såg jag någonstans på nätet och blev sugen på att skapa själv…Lite pilligt och tidskrävande men inte så svårt…

Designpapper och urklippta detaljer är från Maja Design – Summertime 6×6 pad…Kortbasen i vit cardstock vek jag och stansade ur en halvcirkel med en cirkeldie. (Då låter man halva die:en ligga på pappret man vill skära ut och andra halvan skär enbart i plattorna utan papper).

En röd primablomma, vit organzablomma (gillar hur texturerna bryter), söt utstansad vattenkanna från Marianne design / Wheelbarrow & wateringcan samt nitat rutigt band

Hur fin är inte skottkärran? Utstansad  från Marianne design / Wheelbarrow & wateringcan och därefter embossad ett varv….Fylld med blandade blomster

Texten är utstansad från Roxstamps die i guldpapper dessutom fylldes cirklarna med löst glitter för en shakereffekt…Denna den skapade jag genom att stansa ut 2 cirklar i oh-plast som limmades dels om de yttre vita utstansade cirklarna och dels mot varann…På sidorna gjorde jag hål och fäste smyckestråd i nylon som jag knöt fast runt kortets respektive sida. Det gör att cikeln kan röra sig runt.

Kortets insida dekorerades med fint Maja Designpapper..

Ha en riktigt härlig helg!

Kram
//Cattie

God Jul! Servettringar till dukningen…

Äntligen är årets mest magiska dag här, julafton. Det är så mycket känslor, traditioner, glädje och mys som händer denna dag. Det kan också vara årets längsta dag, speciellt när man är barn och bara väntar på att alla paketen som ligger under granen ska öppnas. I vår familj hinner inte Tomten med att besöka alla barn på julafton så han kikar förbi redan på natten innan och lämnar sina klappar. Barnen ställer ut sin grötskål och några pepparkakor på trappan ifall han är hungrig när han dyker upp.

Dagen till ära kommer jag bjuda er på dubbla inlägg. Först ut är några servettringar jag tänkte smycka bordet med. Här är en bild på ungefär hur det kommer se ut.

Dessa har jag tillverkat helt på egen hand.

Materialet jag använt är: Vit och julröd CS som jag stansat ut långa remsor av med min Doily Lace från Martha Stewart. Remsorna limmades ihop och häftades sedan ihop i lämplig storlek. Blommorna har jag gjort av 2 olika storlekar av dies från Spellbinder (denna modell har vi tyvärr inte i butiken) men den här diesen från Marianne Design är verkligen superfin och står på min önskelista 😉 Pappret jag använt är baksidan på Julen Är Här – Julmarknad från Maja Design. Kanterna har fått sig lite färg med Vintage Photo och sedan lite Stickles Glue- Diamond innan jag gav dom en omgång med Crackle Accent. Bladen jag satt dit är utstansade med Martha Stewarts bladpunch. Det röd/vita bandet kommer från mina egna gömmor.

Tänk vad lite som behövs för att sätta lite extra julpiff på dukningen.

Jag kommer kika in lite senare med årets sista julkort. Hoppas vi ses då!

Många varma kramar från DT-Maria