Kort till tonårskille

Hej på er!!

Gud vilka varma dagar vi har haft sista veckan man har inte haft så mycketval än att ligga på stranden så att man lätt kan hoppa i och svalka sig.

Förra veckan hade jag ett litet större projekt men idag blir det ett litet kort som jag tänkte visa er. Jag tycker alltid att det är lite svårare att göra manliga kort för att man inte kan fläska på med massa blommor och bling utan man får tänka om lite och oftast skapa med enkelhet.

Kortet idag är till en kille som fyller 16 om en vecka och vill man ju varken göra det för barnsligt eller för vuxet, men jag tycker faktiskt att jag lyckades fånga en ungdomlig känsla i det.

Jag måste säga att jag älskar att jobba med papper som har lite häftigare mönster och inte bara som är puttenuttigt men hänger oftast upp mig på hur jag ska dekorera.

En sak som jag har testat för första gången på detta kort är ”pärlor på tub” som Kristina har i butiken och jag älskar det, även om det krävs lite övning för att få det bra.

Material från butiken:

Cardstock:

Vitt, Brunt

Mönstrat papper:

Ella & Viv – Brick Backgrounds, Kaisercraft – Factory 42 – Ironworks

Dekorationer:

Stickles

Nuvo Crystal Drops – Liquid Mercury

Nuvo Crystal Drops – Metallic Silver Lining

Alfabet

Hoppas att ni får en fortsatt trevlig och skön vecka så hoppas jag att ni kikar in nästa onsdag!

Kram DT Sophie

Tutorial – Stafflikort

Hej!

Stafflikort är supersmidiga, effektfulla och superlätta att göra därför blir det favorit i repris denna vecka: ytterligare ett stafflikort, nu med tutorial samt manligare inriktning…

Ett svart cardstock beskärs till önskad storlek som passar vald bild: denna gång mäter mitt ca 25 cm x 17,6 cm. Sedan bigar jag det på mitten (12,5 cm)

…Nästa steg är att biga ena halvan av kortet en gång till på mitten ( ca 6,3 cm) för att skapa ett litet tält…

Snurrar man runt kortet så är det på den sidan jag fäster min bild, här har jag klippt ut ett motiv från ett Pion designpapper, och klistrat på en kortbas i petrolturkos cardstock för ytterligare stadga.
Viktigt att tänka på är att bara tape:a halva motivet (alltså delen som ska fästa mot den halva vikningen), den andra halvan kommer stå fritt ”i luften”….

Vilket gör att man enkelt kan vika ihop kortet och stoppa i ett kuvert, och sedan…

Är det bara att sätta något som stopp för själva tältet: jag klippte ut en detalj från Pion / Mister Tom’s treasures, monterade på CS och fäste med FoamTape runt om för att få lite höjd och bättre ”stopp”…

Å siså blev kortet klart! Med lite stjärnor utstansade i svart glitterpapper, brads, trädekos och ett fint band

Kramar
//Cattie

Kort till en musiktokig 45åring

Hejsan på er!!

Gud jag kan inte fatta att vi är inne i augustis sista dag och jag är inte redo att acceptera att sommaren är över fast samtidigt längtar jag efter hösten, så jag är lite kluven i den frågan.

Eftersom det är onsdag så ska jag visa er ett alster som jag har gjort och denna vecka så blev det ännu ett kort.  Jag har ett 45 års kalas här nu fram över och jag fick en liten rolig ide så då måste man ju göra den iden till verklighet.

vinyl1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är nämligen så att han som fyller är helt tokig i musik som mig själv och vi båda lyssnar väldigt mycket på vinylskivor, så att ett kort med just det temat passar som handen i handsken eftersom det är skivor som kommer ligga i paketet.

vinyl3

 

 

 

 

 

Åter igen så blev det en utmaning för mig rent dekorationsmässigt men det tar emot att smäcka på massa på blommor och annat på ett manligt kort för då blir det för feminint.

Till själva kortbasen har jag vanligt vitt cardstock och sedan har jag även ett beige cardstock och det mönstrade pappret jag valde att använda är ett vackert papper från Maja Design. Till själva vinylskivan så är det ett svart cardstock och så använde jag en bit av samma vita papper som till kortbasen. Jag har distressat kanterna med vintade photo och jag har även silvrigt glitterlim runt mina utstansade stjärnor och runt etiketten på vinylen.

Till texten så har jag satt dit vanliga bokstavsstickers i silver och så jag har målat lite noter med en gellypenna. Sedan kunde jag inte hålla mig helt borta från blinget så några silvriga rhinestones trillade på också.

vinyl2

 

 

 

 

 

 

 

Så nu är det bara vänta på att få klä upp sig och gå på fest!

Ha en fortsatt trevlig vecka, kram DT Sophie

DT-Sophie