Konfirmationskort

Hej!

Nu är det snart konfirmationstider och därför tänkte jag idag inspirera er med 2 stycken kort jag skapat.

Jag har valt att hoppa över de klassiska ljusa/vita tonerna och istället valt mönstrat i pastellfärger.

Till detta kort matchade jag det vackra pappret: Moments to remember med ett ljustbeige och ett grönt cardstock.

Kanterna färgades in med distressdyna och sedan limmade jag fast vitt pärlband på framsidan.

Jag har valt att dekorera med ett träkors (2 stycken som jag limmat ihop) 2 nyanser av lila rosor, vaniljvita rosor och de gröna blommorna (egentligen vita men som jag färgat med color bloom spray).

Stämplen jag använt kommer från egen gömma men detta kit är väldigt användbart.

På det andra kortet har jag kombinerat papper från Maja Designs serie: Denim & Friends med ljusblått cardstock. Den passande bilden hittar ni på detta klippark med manliga motiv, perfekta till både konfirmation, student eller födelsedag.

De utskurna stjärnorna är ett set med dies som ni hittar här. På detta kort valde jag att dekorera väldigt enkelt med en stämpel och ett litet silverkors.

Detta var allt för idag! Nästa vecka är jag tillbaka igen med lite bröllopstema, hoppas vi ses då!

Kramar DT-Maria

Konfirmations kort

Hej hej!

Det börjar bli hög tid för konfirmationer nu när våren är här så idag tänkte jag visa er ett bokkort som ska föreställa en bibel.

Jag började med att skära till själva stommen till boken och det pappret ska vara 15X30 och så bigade jag vid 14 cm på varje sida så att man skapar ryggen på boken.

Här på bilden se ni hur själva pärmen på boken ser ut.

Sedan behöver man skära till 2 bitar som är 14,5X28 cm och 2 bitar som är 12,5X28 cm för att sedan biga med 2 cm mellanrum på långsidan. Dessa ska man sedan vika som ett dragspel och skapa illusion av boksidor.

Limma ihop alla 4 delar så att det passar inne i boken och sedan limma fast den på ena sidan av insidan. För att sedan konna stänga boken lätt har jag gömt små magneter inne i dragspelet och mellan papperna på bokens framsida.

Material från butiken:

Cardstock: Beige, Brunt, Vitt

Dekorationer: Alfabet, Metallhörn, Blommor, Kors

Övrigt: Magneter, Distress ink

 

Tack för att ni kikade in, ses igen nästa vecka

Kram DT Sophie

 

Konfirmationskort med Rox Stampspapper

Maj månad brukar betyda konfirmationstider.. jag tänkte idag bjuda på 2 stycken kort passande till en nykläckt konfirmand.

Jag har använt ett av de otroligt söta papperna från Rox StampsVintage Rosa att dekorera korten med.

Till korset skar jag ut 2 stycken delar i chipboard som jag limmade ihop. Detta för att göra det stabilt och extra hållbart.

Jag klädde det sedan i ett grönt cardstock innan jag skar till remsor av pappret: Vintage Rosa. Kanterna har jag (som alltid) färgat in med distressdynan walnut stain.

Jag kände att jag ville ha kortet lite mer ”ompysslat” och satte därför silverfärgade peel-off stickers runt kanterna vilket genast lyfte kortet.

Här ser ni en närbild på hur det blev med peel-off stickers. Stämpeln jag använt kommer från från egen gömma.

Jag dekorerade med rosor i olika färger,utstansade blad och rhinestones.

Till det andra kortet använde jag andra sidan av pappret och dekorerade på samma sätt som korset med peel-off stickers och blommor.

Här valde jag att dekorera med små söta blommor ihop med rosorna. Dessa kommer från ljusmanschetter som jag köpt i en lågprisbutik. Allt går att använda …….det är bara fantasin som sätter stopp!

Med dessa bilder ( jag beklagar de mörka bilderna men så går det när man fotograferar klockan 21,00 på kvällen) och alster önskar jag er en fin vecka!

Kramar DT-Maria