Silver och guld

Hej!

Julen må vara över detta år, men kanske finns det fler som jag: som är som mest i gasen med julkortsskapandet i januari? 🙂 Hoppas ni står ut med några ytterligare julkort…:-)

Två enkla kort, skapade med Kaserkraft designpapper, samt utklippta bilder från Kaiserkraft klippark…

En härligt glittrande guldrosett är allt som behövs för att lyfta vilket alster som helst! Plastfickan är fylld med lösglitter, julpaljetter och guldglitterstjärnor

Samma design, men med lite die cuts / Kaisercraft och självklart silverpaljetter och silverglitter i shaker-fickan…

…Insidan med plats för att skriva JulhälsningenGuldglittrande hjärtstickers

Kramar
/Cattiegl

Tema Spellbinders – Guld och Silver

Idag bjuder jag på två kort och avslutar vår Spellbindersvecka.
Ett i blått och silver, och ett i brunt och guld.
Jag har använt samma dies från Spellbinders, setet heter Labels 41 Decorative Accents.

På det första kortet har jag använt silverkartong från Bazzill. Jag stansade ut ”ramen” två gånger och satte dom på tvärs mot varandra. Även mittenbiten är stansad i silverkartong. Den har jag satt på rätt höga distanskuddar och även lindat ihop lite trådar under. Texten är fastsatt på en bit riven Vellum – se upp bara så inte limmet eller tejpen syns igenom! Jag har tejpat på baksidan av textremsorna för att dölja tejpen. Baskortet är ett vitt Bazzill. Dom tre lagren med blått papper är cardstock från Maja Design. Jag har rivit kanten lite med en kantskrapa och dragit en rand med en silverpenna runt det översta ljusblåa.

 

På mitt nästa kort (med samma dies) har jag istället stansat i guldkartong från Bazzill. Kartongen är ganska tjock, så har man en die med mycket detaljer bör man använda en metallplatta extra emellan eller se till att veva fram och tillbaka flera gånger. Ev får man även vrida dien och papperet och veva igenom ytterligare någon gång. Jag använder min favoritmaskin Big Shot när jag stansar ut med dies.

På guldkortet har jag använt ett brunt cardstock från Maja Design som bas. Glitterpapperet i guld har jag ramat in med en bit vitt cardstock från Bazzill som blev över från förra kortet. Mittenremsan är ett Vellumpapper med hjärtan på som jag stuckit ner runt kanten och limmat fast där för att inte få lim som syns igenom.
Remsan med stjärnor på är kanten från Cardstocket som jag använt som baskort!

 

Två kort, samma die men ändå ganska olika.
Ha en skön söndag och pyssla lugnt!

Kram Lisa

Glittriga ägg till påskriset

Hej igen!

Jag kikar in igen och visa några ägg jag har pyntat till årets påskris.

Jag hittade dessa ägg i butiken och efter lite kärlek/omtanke och kladd med gesso och glitter sitter dom nu på plats.

Självklart går det att använda mer färg både på gesso eller glitter men jag har ju en förkärlek för vitt så det fick bli enkelt och stilrent.

Tack för idag!

Kramar DT-Maria

Vintrigt kärlekskort

Hej på er!

Alla hjärtans dag är snart här och det är hög tid att börja fundera på vad ni ska pyssla ihop. Jag tänker idag inspirera er med ett vintrigt kort perfekt att fylla med en massa kärleksfulla ord.

Jag utgick från den härliga vinterbilden från BoBunny som ni hittar på detta ark. Genom att dekorera och ”kladda” med glitter, gesso, paper pen, ostduk och att skrapa med edge scraper förstärktes den vintriga känslan.

Förutom att fylla i hjärtat på bilden lite extra så valde jag att dekorera med en tag med en embossad textstämpel. Avslutningsvis använde jag glittrade vita rosor, rhinestonehjärtan och vita kvistar.

Detta var allt för mig idag, vi ses om en vecka igen med ett album jag knåpat ihop.

Hoppas vi ses då!

Kramar DT-Maria

Julkort i vitt & guld

Hej igen!

Jag är återigen tillbaka med några julkort. Denna gång med papper från Kaisercraft och kollektionen: Glisten Foil Collection. Jag köpte på mig det lilla paper pad blocket (som tyvärr är slutsålt för tillfället) men än finns några papper kvar i strl 12×12.

_dsc0191-6

Till detta kort kombinerade jag kritvitt cardstock med några av de vackra guldiga papperna i blocket. Jag dekorerade med vita blommor som jag målat med snöfärg. De söta kvistarna har jag punchat ut i guldfärgat glitterpapper med hjälp av en Martha Stewart punch. Till sist dekorerade jag med en stor vit pearl och stickles glue. Kanterna har ruggats upp med edge scraper.

_dsc0192-6

_dsc0194-6

Till kort nummer 2 kombinerade jag mina papper från blocket med arket: Incandescent och glitterpapper. Pappret som den söta rosetten gjord av hittar ni också en bit av på arket. Precis som på det förra kortet har jag använt små vita blommor, dessa har jag målat med guldfärgad inka gold och sedan dekorerat med en glimmande rhinestone. Några glittriga kvistar fick smyga sig in på detta kort också.

_dsc0196-5

Nu har jag inte mer att bjuda er på idag! Jag hoppas jag kunnat ge er lite inspiration med dagens 3 kort.

Nästa vecka är jag tillbaka igen med mer jul, hoppas vi ses då 🙂

Kramar DT-Maria

DT_maria

Grattiskort med temat älvor

Hej!

Nu har vintern äntligen kommit, jag som går och längtar efter vår :-P. Idag tänkte jag visa ett kort med älvtema. Jag har använt resten av det vackra mönsterpapperet jag sist gjorde ett manligt kort av. Det var bara för vackert att inte använda.

DSC00047

Till kortet har jag använt:

Detaljbilder:

DSC00048

DSC00049

DSC00050

Texten på flaskan är klippt från textremsan på mönsterarket.

Det var allt jag hade att visa idag, nu skall jag gå och pyssla vidare. Tack för titten.

Kram DT-Jenny

DT-JENNY

En kärleksförklaring

Hej!

Då var vi inne på vår sista tema-vecka för denna gång och denna vecka är det:  Återbruk – gör om något ni har hemma, eller använd hemma-grejer som dekoration som gäller.

Jag har förvandlat en gammal ram jag köpt på loppis till en tavla. Denna tavla är en kärleksförklaring till min älskade make som jag i veckan firar 10-årig bröllopsdag med. Texten på tavlan är en del av låten Kärleken förde oss samman av Ulf Lundell, vilken var och är ”vår” låt. Egentligen hade jag velat ha med lite mer text men det fick helt enkelt inte plats.

Här ser ni före bilden:

_DSC0929 (2)Efter ett par omgångar med vit gesso, glitter och Pasta Luce (ett slags glitterlim med guldflakes) så kände jag mig nöjd med ramen och fortsatte då med själva tavlan.

_DSC0978 (2)På ett stort svart ark spayade jag en blandning av inka gold och vatten med hjälp av en mini mister. Sedan satte jag dit min text. Jag har använt mina självhäftande alfabetsschabloner som tyvärr inte finns i butiken. MEN det finns flera andra modeller här!

_DSC0981 (2)Efter att jag placerat texten som jag ville ha den började jag måla över det hela med gesso igen! Om ni tycker det ser konstigt ut med det stora D:et beror det på att det bara fanns med 1 sådant och jag självklart behövde 2.

_DSC0991Här ser ni resultatet av mycket målande, glittrande och spayande av både min egen ”mist” och Primas color bloom spray.

Jag har dekorerat med blommor i vit/creme färg och efteråt har jag duschat dom i min mist för att få dom att skimra.

_DSC0994_DSC0995_DSC1000Bokstäverna fyllde jag i lite extra med mina wink of stellas i färgerna svart och guld. Här ser ni det jag använt för att få tavlan som jag ville. Pasta Luce, Gesso, Inka Gold, Color Bloom Spray och bokstäverna.

Med detta vill jag önska er alla en härlig vecka!

KRAMAR DT-Maria

DT_maria