Snabba små kort med hälsning

Hejsan!
Slappar du och slöar och njuter av sommar och semester kanske?
Oavsett så hoppas jag att du hinner njuta av lite pyssel också, det är som balsam för själen.

Idag bjuder jag på en hel hög med ganska ”snabba” kort, och det kan ju vara smidigt när man behöver få ihop en hälsning och kanske inte har tid att göra ett superavancerat kort.

Jag stämplade upp dom små galna hundarna och katterna från Tim Holtz vid ett tillfälle på akvarellpapper, och sedan när jag hade tid så drog jag fram akvarellblock och färglade dom medans jag njöt av lite fint väder utomhus. På så sätt fick jag en hel bunt gjorda på en gång. Sen var jag sjukt nöjd att jag införskaffat diesen till dessa små skönheter för det gjorde det superenkelt att ”klippa ut” alla hundar och kattor. Glöm inte att stämpla med ”rätt dyna” beroende på vad du vill färglägga med. Eftersom jag ville använda akvarell så stämplade jag med StazOn.

Med en bunt utstansade smådjur kunde jag pilla ihop en hel bunt kort på väldigt kort tid. Tack vare en färdigvikt MYCKET prisvärd kortbas från Anitas, så gick det ännu snabbare. Jag tog spillbitar som jag hade liggande på bordet från tidigare projekt och sen använde jag mig av stickersbokstäver för att skriva själva hälsningen. Med Peel-off’s ser det nästan ut som man embossat texten!  Några bling i champagnefärg bredvid varje djur fick bli dekorationen. Dessa sitter ju på remsa, men är lätta att bara dela isär och ta en och en.

 

 

Samma men lite annorlunda med ett kraft / kvist-papper som kortbas istället.

Ha en fortsatt härlig sommar – och glöm inte att pyssla lite ibland.

Kram Lisa

Superenkla julkort med stickers

Är det något jag verkligen gillar så här i julkortstider så är det enkla julkort.
Håller du med? Dessa kanske ser avancerade ut, men jag kan försäkra dig om att det är dom inte.

kristinas-46a-inkywings-2016

Ett tips är att passa på att göra fler när du ändå är på gång, och vips har du ett helt gäng klara!

Jag har använt mig av en lite mindre kortbas (ca 10×15 cm) av Bazzillpapper, där jag gjort vikningen på kortsidan så korten kan stå upp.  Sedan har jag skurit till två paneler av blått + Kraftpapper – här kan du om du vill förenkla det ännu mer bara ta en färg och strunta i själva ”ramen”.

Längst upp har jag skurit till remsor av ett mönsterpapper från YouDo som heter Falling Snow. Jag tyckte det var lite mysigt eftersom det blev flera olika snörelaterade bilder från det även om man klippte remsor. Bästa tipset här är att det här upplägget är helt perfekt när man har lite olika spillbitar som man vill göra av med.

kristinas-46c-inkywings-2016

Runt hela framsidan längst upp har jag dragit en röd-vit dekorsnodd som blir en perfekt vinterrelaterad utsmyckning. Den är knuten med en vanlig dubbelknut på framsidan.

Längst ner på kortet har jag skrivit min lilla hälsning med stickers (dessa är dock ur egna gömmor) och satt dit den lilla söta 3D-stickersfiguren från Heyda. För lite liv och dimension så sätts remsorna endast fast längst upp så man kan böja dom lite lätt utåt i nerkant.

Hoppas det kunde inspirera till att börja med julkortstillverkningen!

Kram Lisa

dt-lisa-kristinas