Ett akvarier kort

Hej!!

Hoppas att allt är bra med er och att ni och era familjer håller sig friska, för det är mycket elaka baciller och sjukdomar som går runt nu. Själv har jag fått vaba en del men hållt mig frisk själv och då har det ju blivit en del tid över för pyssel, man måste ju försöka hitta det positiva i det tråkiga.

Min systerson fyllde 2 år för ett tag sedan och då gjorde jag ett kort till den lilla skrutten och jag inspirerades av tanken att titta in i ett akvarium med fiskar och sjöväxter.

Ljuset va inte alls med mig när jag skulle fota utan det blev blankt hur jag än vred och vände på allt, men det är sånt man får stå ut med ibland.

Material från butiken:

Cardstock:

Vit

Blå

Grön

Mönstrat papper:

Papper Reminisce

Dekorationer:

3D Stickers Fiskar

3D Stickers Delfin och Snäckor

Adhesive Enamel bubbles

Glittertejp

Detta va allt för mig njut av veckan som kommer så ses vi igen på onsdag!

Kram DT Sophie

Minialbum

Hej!

Idag bjuder jag på ett litet minialbum skapat av 1 stycke cardstock, klippt och score:at med Martha Stewart Scoring board samt min favorit kollektion Cream & Sugar från Doodlebug. (Tyvärr är papperskitet slut i lager i skrivandets stund, men lösa designark finns hemma)…För att fästa papperslagren har jag som vanligt använt min härliga rosa ATG -snabbaste smidigaste tape:andet!

…Albumet i hopvikt skick…

…Sen börjar vi vika ut det…

…Tre paneler med vikta flikar…

…Och i fullt utvikt läge!…
Det linjerade kortet längst ned till vänster gjorde jag med hjälp av washitape runt kanterna

…Också baksidan…

Då återstår bara att ge bort det…Vem vet, jag kanske får det själv? 😉

Kramar
//Cattie

Doodlebug kort

Hej!

Scrapsvacka. O-pyssel-sug. Tappa mojon. Det händer mellan varven. Hur man tar sig upp? Jag försöker sänka mina egna krav på det jag skapar, försöka göra något bara för att jag vill, för att jag älskar stämpelmotivet eller papperen. Dagens kort är en produkt av vad som hävde min dipp. Fram med favvo-kitet just nu: Doodlebug’s Sugar n’ Cream kollektion – det var hög tid att sluta sitta och klappa på alla fina designark och börja skära i dem!

Flera ark i kitet har klipparksbilder – perfekt!
Ett ark är fullt av små glaserade munkar, såsom den gula uppe i hörnet, de punchade jag ut med en 0,75″ punch…De små papperstofsarna har jag klippt till av spillbitar, snurrat ihop och fäst med Washitape – hur söta!?

Allt blir så mycket piffigare med en liten rosett (Utstansad från Sizzix Easter Egg die)

…Insidan har en ficka med grattis-tags och en sida för valfri text…

Det är så kul att gräva i gömmorna och faktiskt använda lite av alla stämplar och dies som man har liggandes, såsom fina Grattis-stämpeln från Roxstamps, Gratulerar-die:en från samma tillverkare…

….Och inte minst Spellbinders fluffiga muffins
die ”Cherry on top”…Formen har jag stansat i wellpapp,
gillar det ruffiga som bryter av mot det sockersöta…

Hoppas ni får en härlig helg!
Kramar
//Cattie

Påskkorgar – Tutorial

Hej!

Årets påskgåvor är otroligt lätta och snabba att göra om man behöver skapa ett gäng. Häng med å se hur det går till!

Jag bara älskar papperna från Doodlebug: visst blir man glad!?

Detta är mallen som jag har bigat med min Martha Stewarth Scoring board. Pappret är 11 ½” x 4 ”. Vid 1 ½” bigar man längs med långsidan, sedan bigas 6 linjer längs med kortsidan

Klipp bort den minsta rutan på sidan och fäst stark tape (ex. Red Powertejp) på den andra flärpen. Denna del ska sedan vikas ihop med insidan på andra sidan pappret för att få ihop korgen…
Förstärk de bigade linjerna och forma på så sätt korgen.

Klipp sedan upp de bigade linjerna fram till den heldragna bigade linjen enl ovan, sedan ska man bara tejpa ihop det hela som en flyttkartong…

Fäst strark tejp på insidan av de flärpar som ligger mot varandra, klipp även av hörnen så de inte sticker ut under botten…

En utstansad rosett från Sizzix Easter Egg, och ett motiv rån designpappret…Skär till ett handtag i önskad längd bredd och limma fast på insidan av korgen…

Fyll med snask och ge bort till nån du gillar!

Glad påsk!
Kramar
//Cattie

 

Godiskorg

Hej hopp vad tiden flyger. Jag bjuder denna påskvecka på en enkel korg fylld med godis till mina underbara arbetskamrater.

Stommen är gjord av ett cardstock 12×12″. Bigar på 3 och 9″ på bägge hållen så man får ett rutmönster. Klipp upp hörnorna så du kan göra en vanlig låda av arket. (Rutan i mitten 6×6″ blir bottenplattan.) Limma ihop hörnen och klä med mönsterpapper. Jag har använt mig av roliga Doodlebug. Handtaget är en remsa jag skar till (12″ lång), stansade en kant på bägge sidorna och klädde med mönsterpapper och limmade på korgen. Dekorerade med lite rester från papperna, doily och lite fina rosor.

På kanten runt om korgen satte jag lite glittrig spets. Inuti korgen lade jag bara lite silkespapper. Man kan klä den med mönsterpapper om man vill ha den lite stadigare. Min ska förhoppningsvis bara stå på bordet men man vet aldrig med gamarna hihi.

Tack för titten och GLAD PÅSK alla.

Kram

Sockersöta kort

Hej!

Jag älskar krämiga pastellfärger och kakor: dagens kort är precis i samma anda…Enkla men söta som socker!

…Enkla kort, med utstansade titthål (Spellbinders cirkel dies) klädda med oh-plast och papper från Doodlebug… Den eleganta ”Gratulerar dies” av Rox Stamps är sååå snygg, klicka här!

De söta rosetterna är utstansade med Sizzix Easter Egg die – allvarligt! Huuuuuur söta!?

Motivet  utstansat ut Doodlebug designpapper, limmat på turkost Cardstock….

…Söt munk…

Kramar
//Cattie

Doodlebug

Hej hopp äntligen tisdag.

Denna veckan har jag skapat med härliga papper från Doodlebug. Gillar det naiva och starka färgerna i dem. Jag började med ett enkelt julkort. Satte de olika lagerna med 3-D kuddar emellan för att enkelt få lite liv i det.

001

Jag har även gjort en ”hållkollpåvilkendagdetär”.

007

Började med att klä två chipboardbitar med cardstock.  Satte en bit cardstock i botten som håller ihop den. Klippte ut alla datumbitarna från ett mönsterpapper och limmade på passande cardstock. Använde lite olika färger på dessa. Band ihop allt med en spiral eftersom jag inte hittade mina öppningsbara ringar som också hade fungerat.

004

Nu kan jag hålla reda på vilken dag det är så jag inte missar tomten…

Tack för titten.

Kram

dt_jenni

Två påskkort

Hej på er!

Nu är det dags för påskpyssel! Så kul tycker jag!!! Idag blir det två påskkort från mig i liknande stil.

easterkortJag föll pladask för det söta mönstrade pappret från Doodlebug (Easter parade-Bunny & Friends) . Båda korten har gjorts med motiv från det arket. easter bunny a Det gula kortets kortstomme är Bazzills serie Dotted swiss-Honey Trio, och därpå en fotomatta  i Bazzill orange Bling-Tootsie . easter bunny b Rankan bakom kortet gjort i samma papper och dien kommer från Marianne Design och heter Craftable Flowers Folding Die. Sedan har kortet fått lite stickles i gult och en rosett gjord av satinband Picot Cord.easter bunny easter sunday a Det vita kortet har en kortstomme i glittrande Bazzill Bling- Diamond och rosa wellpapp som fotomatta.easter sunday b Trädekorationen i form av ägg finns här, i en snygg träask tillsammans med söta kaniner 🙂 . Och några gula rosor som dekoration där jag snurrat stjälken på rosen runt en pensel för att få lite snurr på den 🙂 .easter sunday Runt kortet samt på de gula rosorna har jag gul stickles.

Och nästa vecka blir det mer påskande från mig, hoppas vi ses igen då!

Kram Fialisan

DT-Fialisan