Vinterhälsning med papper från Doodlebug

Hejsan och god fortsättning på er alla!

Idag tänkte jag visa er ett litet kort jag har gjort med vinter tema nu när julen är över men vintertiden ligger fortfarande i tiden. Eller om man kan kalla det vinter här i Småland där jag bor, det är bara regn och rusk hela tiden och 50 nyanser av grått.

Så kan man inte så vinterkänslan genom att titta ut genom fönstret så kanske man kan förmedla den genom att skicka ett litet vinterkort istället.

Basen på kortet är ett vitt Cardstock och sedan har jag jobbat vidare med härliga pastellfärger (lila, blått, rosa) som passar ihop med dom mönstrade papperna. Jag har använt härliga papper från Doodlebug och jag tycker att färgerna är så glada och bryter av från alla traditionella jul färger som varit nu.

Jag har även använt lite Cuts från Doodlebug för att dekorera kortet. Tycker det är kul när man kan använda både papper och övriga dekorationer från samma serie i samma färger, det ger verkligen kortet sin helhet.

Som mittpunkt eller ”topper” på kortet har jag vart att pryda det med 3 söta pingviner, Trädekorationer Craft Consortium – Polar Playtime. 

Så det va mitt lilla kort för idag, nästa vecka tänkte jag bjuda på vad jag fått blodad tand för. Det är väl något bra med tiden man lever i just nu att man kanske har lite mer tid att prova nya saker och vidga sina pyssel intressen. Och vill ni se vad jag har knopat ihop får ni kika in om 2 veckor.

Tillslut vill jag önska er alla ett riktigt gott nytt år och ta hand om er!

Kram DT Sophie

Julgåva till fyrbenta vänner

Hej!

Förra året bakade jag egna kundkex till familjens lilla pälskling och i år dubblade jag satsen för att kunna ge bort till alla våra hundkompisar: givetvis i hempysslade små gåvopåsar…

Kexen packade jag i cellofanpåsar

Till påsarnas handtag valde jag ett grövre band som jag fäste med limpistol för rejäl stadga, men vilka fina band som helst kan såklart användas

Fantastiska designpapper
från Doodlebug 6×6 paper pad

Tag:en är en die från Lawn Fawn, likaså stämpel och text
(tyvärr äldre kollektioner)

Ovan är beskrivning av påsarna: det behövs 2 st likadana designpapper (gärna lite tunnare) i mått 6 x 6″. Arken bigas och klipps enligt bilden, sedan limmas de 2 flärparna ihop på insidan av pappren till en påse.
De isärklippta 4 flärparna blir påsens botten som man viker in och limmar fast.

Vad behövs till kexen?
Först lite fina kakformar, sedan är det bara att
följa receptet som ni hittar HÄR

Kramar
//Cattie

Miniväskor – Doodlebug

Hej!

Bland nyheterna för juli så finns två härliga kollektioner från Doodlebug vilka jag verkligen rekommenderar om man liksom jag blir glad av lekfull och färgglad design! Jag gillar att de passar utmärkt att matcha mellan kollektionerna och aldrig går ur tiden…

Med blandade kollektioner från Doodlebug har jag skapat två små miniväskor som man kan ge bor presentkort, godis eller varför inte scrapsaker i!?

Basen är en vikt liten ask, därefter har jag limmat fast en bit OH-plast med hjälp av limpistol. Om man inte har OH-plast i sin ägo går det antingen att återanvända plastförpackningar eller platsfickor

Runt handtaget hänger en liten tassel som jag gjort av hobbyfilt,  pompom och pärlor

Fästena är glittriga rhinestone brads, dekoreringen är från stickers i Doodlebug 12×12 kit samt diecuts…Lilla röda blomman är utstansad med en blompunch som fått center av Nuvo Drops..Söt liten iphone (brad) skymtar fram oxå…

Snarlik dekorering på andra påsen…Dock ett litet körsbär istället för smartphone…

Istället för en tassel blev det en liten milkshake som dinglar runt handtaget…

Ha en riktigt skön sommar!

Kram
//Cattie