Kortskiss – Lawn Fawn Tiny Winter Friends

Ho ho ho,

Hoppas det går bra för er i julkortsverkstaden!

Om du kört fast kanske en kortskiss är precis vad du behöver!?

Min egna tolkning av skissen:

Basen är kraftfärgad cardstockDesignpappret är från Lawn Fawn

Stämplarna är Tiny Winter Friends från Lawn Fawn, färglagda med Chameleon Pens. De vita snöflingorna är duttade med en vit Gelly Roll penna – älskar effekten av vitt på kraft.

Med ett enkelt röd/vittolivgrönt organzaband runt kanten är kortet klart.
Men, jag hade så många små sötnosar över att det räckte till ännu ett kort

Insidor kan också få en enkel dekorering

…Och eftersom jag ändå hade stämplar över fick det bli ett tredje kort…Bakgrund distressad med mörkblå stämpeldyna…

Hoppas du får en riktigt fin fortsatt fredag,
Kramar
Cattie

 

 

 

Distress Oxide Tutorial med video

Det blir en riktig ”Oxide-helg” här i bloggen för även jag har haft möjlighet att få testa dessa nya dynor!

Jag passade på att filma lite småsnuttar när jag testade olika tekniker med dynorna, dessa satte jag sedan ihop till en film. Jag valde att inte ta med riktigt allt för då hade den blivit så gräsligt lång, den är ändå uppspeedad en aning för att ni ska slippa sitta och titta när ”färg torkar”. Basteknikerna och info är med, men inte så mycket jämförelser med den vanliga Ink-dynan.

Distress Oxide är en på marknaden helt ny typ av stämpeldyna. I grund och botten har den samma egenskaper som andra distressfärger och allt du kan göra med den vanliga Distress Ink-dynan kan du även göra med Distress Oxide. Båda dynorna har samma typ av lite hårda filt-dyna vilket är toppenbra för att minimera kladd.

Distress Oxide är en Fusion / Sammanslagning av dye och pigment ink. Dvs, du kan dra nytta av alla dom bästa egenskaperna hos både dye och pigment i samma dyna. I videon (längst ner i inlägget) testar jag lite olika tekniker med Distress Oxide för att se hur den reagerar. Namnet ”Oxide” hänvisar till att bläcket oxiderar när det kommer i kontakt med vatten, en mycket spännande effekt som kan utnyttjas på många olika sätt. Den ger ett matt kritaktigt utseende och eftersom Oxide även har Pigmentbläck i sig, så kan man bygga lager på lager utan att färgerna försvinner i varandra.

När jag testade dynorna gick jag igenom lite olika papper för att se vad jag tyckte bäst om och vad jag fick bäst reaktion på osv. Ett vanligt tjockt lite blankare papper (ca 250-300gr) som håller vatten hyfsat bra var det jag gillade bäst, samt ett akvarellpapper i ungefär samma tjocklek – i alla fall när det gäller vitt papper. Det svarta och kraftpapperet. är tunnare och verkar fungera bättre i det avseendet. Nu använde jag dock inte dom färgade till ”ink smooshing” och bygga så mkt lager så där testades kanske inte hållbarheten mot vatten på samma sätt. Min uppmaning är i alla fall att testa olika papper som du har hemma för att se var du får en effekt som du gillar! Det bästa är att man kan använda dynan på mörka papper.
Kattkortet är med den pastelliga bakgrunden där jag plockade upp färg med pensel och vatten. (se videon)

Katten är från ett set som heter Crazy Cats (Tim Holtz) Katten är både stämplad och färglagd (pensel & vatten) med Distress Oxide och embossad med genomskinligt Embossingpulver.

Här är ett kort med den stänkta bakgrunden (se videon) och med katten jag stämplade på kraftpapperet.
Bra urval av penslar hittar du här!


Här tog jag reda på lite färgrester och gjorde ett stänkkort på svart papper! Läcker effekt, dock lite blekare och mattare färger än vad som går fram på ett vitt papper. Denna finns tyvärr inte med i videon, men det är gjort på precis samma sätt som stänkbakgrunden på vitt papper.
Och precis som Jenny gjorde jag några ATC av testpapperen jag gjort ink smooshing på. Ett bra sätt att ta reda på små spillbitar! På mina ATC har jag använt Stencil, Cheesecloth, Vingar, Embossingpulver i koppar  samt  Bling i Silver och Grönt.

Den läckra rosen som även syns i videon hittar du i webshopen!

Nu över till Videon – Mest fokus på Distress Oxide,
men även en liten jämförelse med Distress Ink.
Varsågoda!

Spana även in Jennys inlägg igår där hon visar hur hon testat dynorna.
Jag kan också tipsa om den nya färgkategorin oljepastellkritor! Ett nytt sortiment av oljepasteller som jag ska önska i mitt nästa DT-paket.

Kram Lisa

Little miss Cutie and miss Kitty

Ni vet de där mönstrade papperna som man bara känner… WOW! Vilket fint papper! Och man sedan vänder på det och det är lika fint på baksidan? Detta mönstrade pappret var ett sådant! Men den ena sidan hägrade lite mer, men jag kände mig lite tvungen att riva och vika upp lite så något av baksidan syntes i alla fall 🙂

Det är ju alla hjärtans dag i morgon och jag kör lite åt det hållet med denna layouten.

litte miss cutie and miss kitty

Det underbara mönstrade pappret är ett Maja Design-papper Crea Diem-serien som heter Sann Vänskap . Jag har distressat kanterna på pappret lite här och där med Distress Ink Worn Lipstick. Tårtpappret och den grå cardstocken (som tagit ett varv genom Martha Stewart-punchen Doily Lace) har och distressats med Worn Lipstick.

Jag har rivit upp det mönstrade papprets kanter lite och rullat dem runt ett penselskaft. Hittade en riktigt gammal sak bland mina scrap-saker, en wellpapp-vecklare (vet inte om den heter så). Så den fick användas för att veckla till det cardstock lite, sedan fick även det pappret en touch av worn lipstick. Det finns färdiga räfflade cardstock att köpa i butiken, ni hittar dom här :).

litte miss cutie and miss kitty ddd

Som dekor satte jag Rosa Rosor På spetsband och vackra rosa band, finns även i vitt i butiken. Och lite små-rosor i vitt och rosa, samt vita rosetter. Även lite större vita rosor och körsbärsblommor i rosa. Lite vitt pärlband och Kaisercrafts diecuts Violet Crush. Övriga dekorationer i klustret är en rosa fjäril i jute, vita blad (som jag distressat något i kanterna med worn lipstick), pearls i silver och en söt charm-katt som hänger i en silverfärgad tråd.

litte miss cutie and miss kitty d

Titeln är skriven med de vita stickersbokstäverna Headline från Karen Foster sticker,  och Tiny alfabet-stickers från Kaisercraft.

litte miss cutie and miss kitty dd

Det var allt jag hade för denna gång! Hoppas ni får en mysig alla hjärtans dag i morgon! <3

Kram Fialisan/ Sofia

DT-Fialisan