Julkortstillverkningen fortsätter….

Hej på er!

Hoppas ni haft en härlig helg! Jag har hunnit med både jobb, familjemys, städ och avslutningsvis lite pyssel. Det har tillverkats ytterligare några julkort som jag tänkte dela med mig av idag.

Dessa kort är lite mindre i storleken 12×12 cm, vanligtvis brukar jag göra 15×15. Men ihop med den söta julkula-diesen från Rox Stamps och en stjärndies från egen gömma passade det bäst med lite mindre kort.

Till dessa kort förutom diesen har jag skurit ut en cirkel med vågig kant i pappret: Christmas morning från Ella&Viv. Runtom kanterna på både julkulan och cirkeln har jag sedan duttat glitter snow och lite vit gesso. Glitter Snow är något jag varmt rekommenderar då det är lite tjockare och verkligen ”bygger” fram snöeffekten.

Efter att all snö torkat byggde jag på med några småbitar hampaväv och vit wellpapp (också den med glitter snow och extra glitter). Den utstansade hjorten är en dies från egen gömma men ni hittar en fin variant här.

Jag avslutade att dekorera julkulorna med vita rosor, en grankvist, blått organzaband och metalltrassel.

På stjärnkorten valde jag att veva ut 2 stycken stjärnor i olika storlekar, den ena vit och den andra i pappret: Falling snow. Återigen kletade jag glitter snow på kanterna för att få fram den vintriga känslan, höll på att glömma att innan snön färgade jag kanterna med distressen walnut stain för att framhäva stjärnorna ännu mer.

Avslutningsvis dekorerades dessa med vita rosor, blått organzaband, alkottar, metalltrassel och stickles glue.. På både blommor och kottar duttade jag lite vit gesso för att vintra till dom 🙂

Stämplarna på korten är från egen gömma. Men kika gärna här för massor med vinterstämplar!

Det var allt jag hade att visa er idag!

Nästa måndag är jag tillbaka igen med lite TEMA 1:a advent! Men innan dess kommer ni få en vecka fylld med massa inspiration från mina kära kollegor.

Kram DT-Maria

Lika men ändå olika..

Hej!

Denna vecka tänker jag bjuda er på 2 stycken kort- där jag har lekt med min triangeldies- Bordeaux. Denna dies kan man variera på många sätt vilket gör att korten är lika men ändå olika.

Den första varianten har jag mixat vitt cardstock med ett ljusblått med bling. För att framhäva mönstret på diesen lite extra smög jag in med ett beigefärgat papper både som bakgrund och till tagen. Kanterna har jag färgat in med distressdyna och en bit ostduk lättade upp kortet så det inte känns så stelt.

Jag dekorerade med en egengjord foamiranblomma som blev över från förra veckans alster, siverband, rhinestones och en tag med en stämpel från detta kit. För att få nivåskillnader har jag använt mig av 3:d kuddar.

Till kort nummer 2 valde jag att skära ut mina trianglar i silverfärgat papper och limma dom på långsidan och med en liten ”dutt” lim  i mitten så dom ”böljar”. Här kombinerade jag olika rosa cardstock men en bit vellum och en ljusgrå spillbit bakom stämplen (denna kommer från egen gömma)

På detta kort valde jag att dekorera med silverfärgade peel-off stickers, grå pearls, vita sidenblommor med rosett/pärlband och avslutningsvis stickles glue-frosted lace.

Det är lite spännande hur en dies kan ändra utseende så enkelt genom lite lim och fantasi 😉

Hoppas ni alla får en fin vecka!

Kramar DT-Maria

Presentaskar

Hej på er!

Idag bjuder vädergudarna på regnrusk och blåst här i Hjo…hösten har kommit och det lockar inte alls att vara ute.

Perfekt pysselväder är det däremot, så jag tänker tillbringa min lediga fm i pysselrummet innan jobb väntar 🙂

I helgen pillade jag ihop några söta presentaskar jag gjort med hjälp av en dies från: Crealies. Superenkelt och roligt att få till asken utan att behöva mäta, skära och biga. Det är bara att vika ihop och limma.

Jag valde att skära ut mallen i Pion Designs egna cardstock, dessa papper matchar urfint ihop med deras mönsterpapper men är faktiskt minst lika fina precis som dom är. I det lilla fönstret satte jag en bit plast med rutmönster (dessa från egen gömma) men det funkar precis lika bra med overheadplast, eller plast från någon förpackning.. som äkta pysselnörd hittar man möjligheter till pysselmaterial i det mesta 😉

Jag valde medvetet att dekorera askarna olika för att tydligt visa möjligheterna.

På den första asken dekorerade jag med en ram från detta kit som jag stämplat på en spillbit brunfärgat cardstock och sedan klippt ut. Sedan dekorerade jag smått med 2 rosor, några småblommor och små blad som jag gjort med en bladpunch. För att hålla ihop asken har jag använt en bit organzaband.

 Måtten på asken är: 4,8 x 4,8 x 8,5 cm så det finns ”gott om plats” för att fylla den med godis eller småpresenter.

Tänk bara att pyssla ihop 24 stycken till årets adventskalender!!

Ask nummer 2 dekorerade jag enkelt med ett pärlband runt fönstret. En rosett med en stor blingsten i mitten räckte för att jag skulle känna mig nöjd.

Nu ska jag kila ner och fortsätta med nästa veckas dt-alster så tack för idag!!

Kramar DT-Maria

 

Tema Spellbinders – Guld och Silver

Idag bjuder jag på två kort och avslutar vår Spellbindersvecka.
Ett i blått och silver, och ett i brunt och guld.
Jag har använt samma dies från Spellbinders, setet heter Labels 41 Decorative Accents.

På det första kortet har jag använt silverkartong från Bazzill. Jag stansade ut ”ramen” två gånger och satte dom på tvärs mot varandra. Även mittenbiten är stansad i silverkartong. Den har jag satt på rätt höga distanskuddar och även lindat ihop lite trådar under. Texten är fastsatt på en bit riven Vellum – se upp bara så inte limmet eller tejpen syns igenom! Jag har tejpat på baksidan av textremsorna för att dölja tejpen. Baskortet är ett vitt Bazzill. Dom tre lagren med blått papper är cardstock från Maja Design. Jag har rivit kanten lite med en kantskrapa och dragit en rand med en silverpenna runt det översta ljusblåa.

 

På mitt nästa kort (med samma dies) har jag istället stansat i guldkartong från Bazzill. Kartongen är ganska tjock, så har man en die med mycket detaljer bör man använda en metallplatta extra emellan eller se till att veva fram och tillbaka flera gånger. Ev får man även vrida dien och papperet och veva igenom ytterligare någon gång. Jag använder min favoritmaskin Big Shot när jag stansar ut med dies.

På guldkortet har jag använt ett brunt cardstock från Maja Design som bas. Glitterpapperet i guld har jag ramat in med en bit vitt cardstock från Bazzill som blev över från förra kortet. Mittenremsan är ett Vellumpapper med hjärtan på som jag stuckit ner runt kanten och limmat fast där för att inte få lim som syns igenom.
Remsan med stjärnor på är kanten från Cardstocket som jag använt som baskort!

 

Två kort, samma die men ändå ganska olika.
Ha en skön söndag och pyssla lugnt!

Kram Lisa

Lila grattiskort

Idag tänker jag inspirera er med ett kort nästan helt i lila toner.

Från mitt senaste dt-paket fastnade jag för det härliga mönstrade pappret: Lace från ScrapBerry och det funkade fint ihop med lila glitterpapper.

Det ljuslila cardstocket har jag först skurit ut med en dies och sedan kört genom en embossingfolder innan jag satte fast det med 3:d kuddar. 

Jag valde att dekorera kortet ganska enkelt med GRATTIS från en av mina RoxStamps-dies och lilafärgade blommor, pistiller och blad.

Den söta rosetten jag satt upptill på kortet är ännu en dies som jag i mitten har dekorerat med en brad.

 Med detta kort vill jag önska er alla en fin vecka och kika gärna förbi under nyheter då det kommer dyka upp en hel del nytt under närmaste dagarna 🙂

Kramar DT-Maria

Shaker card med tomte

Hej!

Nu är det full rulle med julkortstillverkningen hemma hos mig. Det är ju knappa månaden kvar till den magiska dagen så det gäller att sätta fart 😉

Jag har fullkomligt sprutat ur mig kort efter all inspiration jag fått av alla julpapper som Kristinas fyllt butiken med. Eftersom det skapats en del kommer jag köra dubbla inlägg idag så ni får chans att se lite fler av mina alster.

Först ut får bli ett shaker card med en söt tomte i julkula. Det är en färdigmålad tomte från arket: Festive Fun. Dessa ark är perfekta för oss som inte kan färglägga eller om man för omväxlingsskull vill vara lite bekväm.

_dsc0187-6

Jag har en förkärlek för kraftfärgat cardstock ihop med rött. En härlig kombination som jag gärna blandar med inslag av grönt. Till detta kort tog jag en bit från Carta Bellas journaling ark.

_dsc0188-7

Julkulan är gjord med hjälp av en dies från Rox Stamp. Jag fullkomligt älskar den då den har en perfekt storlek, här rymmer den utan problem min plastbubbla för shaker card. Den söta rosetten är även den en dies som finns i 3 storlekar. Satinhjärtat passar fint i mitten av rosetten. Jag har fyllt min lilla bubbla med små dekorationskulor och silver stjärnor.

_dsc0189-7

Runt bubblan har jag dekorerat med en bit rött glitterpapper, pärlband i rött & grönt, röda rosor, blad, kvistar i glitterpapper, charm och en bit rött tunt sidenband.

Det var allt just nu, hoppas ni kikar förbi lite senare!

Kramar DT-Maria

DT_maria

Härliga grattiskort

Hej!

Idag tänker jag visa er ett grattiskort och ett ”chokladkort” passande en 100 grams kaka från Marabou.

_DSC1059

Till dagens alster har jag matchat pappret: Coral Reef från Kaisercraft med brunt, grönt och lila cardstock.

_DSC1050

Till det ”vanliga” kortet har jag kombinerat de härliga fjärilarna med två stycken runda dies. Den vackra bården har jag gjort med hjälp av en stans från Martha Stewart och en bit spillpapper. De stora rosorna, smårosorna och bladen hittar ni under kategorin- Blommor.

_DSC1054

För att framhäva de stora fjärilarna (det är 2 stycken som jag limmat ihop) så valde jag att använda glossy accent på mönstret och sedan glittra runt kanterna med guldfärgad stickles glue.

_DSC1052Till chokladkortet valde jag att biga (vika) en stor bit brunt cardstock nästan som ett omslagspapper. Här använde jag återigen jag min Martha Stewart-punch, denna gång till att dekorera ytterkanterna innan jag gjorde hål och trädde igenom en bit organzaband.

_DSC1056Jag klädde in sidorna på kortet med det mönstrade pappret och 2 nyanser av lila cardstock. För att lyxa till ovansidan blingade jag kanterna lite extra med guldfärgad stickles glue. Den ovala cirkeln finns med i kitet: Radiant Rectangles och passar perfekt till en liten hälsning. Efter att jag stämplat med en grattisstämpel (denna från egen gömma) dekorerade jag enkelt med lila minirosor, kallor och små kvistar.

_DSC1057Det här var allt jag hade att visa er idag. Vi ses om en vecka igen.. då dyker det upp en LO med kunglig glans.

Tack för idag

Kram DT-Maria

DT_maria

Grattiskort med temat älvor

Hej!

Nu har vintern äntligen kommit, jag som går och längtar efter vår :-P. Idag tänkte jag visa ett kort med älvtema. Jag har använt resten av det vackra mönsterpapperet jag sist gjorde ett manligt kort av. Det var bara för vackert att inte använda.

DSC00047

Till kortet har jag använt:

Detaljbilder:

DSC00048

DSC00049

DSC00050

Texten på flaskan är klippt från textremsan på mönsterarket.

Det var allt jag hade att visa idag, nu skall jag gå och pyssla vidare. Tack för titten.

Kram DT-Jenny

DT-JENNY