Dekorera midsommarsnapsen

Hej på er!

Då var det dags för ett inlägg här igen ifrån mig och eftersom vi börjar närma oss midsommar, så tänkte jag visa er en liten snapsflaska som jag har dekorerat.

Detta är ett perfekt pyssel som man antingen kan ge bort om man är bortbjuden eller kan man ha den fint stående på det dukade bordet om du själv bjuder till fest.

Jag hade en söt liten flaska som jag har sparat och tänkte att denna blir perfekt att göra lite extra vacker till en vacker högtid som denna. Så jag började rota bland mina pysselsaker och hittade lite smått och gott som kändes sådär härligt somrigt.

Som ni ser har jag börjat med pappret som bas på flaskan och sedan limmat fast bandet över och sedan dekorerat med diverse olika dekorationer.

Material från butiken:

Mönstrat papper:

Maja Design – Miles Apart – The little things

Övrigt:

Fjärilar Prima Marketing – Sharon Ziv – Butterfly Chase

Halvpärlor – Brilliant Vit

Trädekorationer Hjärtan

Naturhampa 1-2 mm Vivi Gade

Linneband Med Spets I

Florella Mullberry Blad – Grön II

Pappersblommor Chrysanthemum White Pink

Pappersblommor Chrysanthemum – Light Blue

Mulberry pappersrosor Jubilee Light Pink

Tack för att du tittade in och hoppas du får en kreativ vecka! Kram DT Sophie

Embellishment Box – Happy mail Del II – Prismor

Hej!

En Embellishment Box – vad är nu det? Tja, en liten låda till småplocks-förvaring som du bl.a. kan hitta kategorin ”Boxar, Lådor & Askar”. Sedan kan man inkludera den som en del av ett så kallat ”Happy Mail” (se inlägg Happy Mail Del I) och skicka till någon eller ge bort som den är.

…Hela Happy Mail kitet inklusive Embellishment boxen…

Jag fäste ett bredare band runt asken med hjälp av en bit kardborreband för att enkelt kunna öppna det. Texten är från ett Kaisercraft klippark…
Knäppet som man öppnar boxen med var från början blå – men den lossade jag och spraymålade guldig för att passa mitt färgtema…

Ta-Da! I de små facken i asken lade jag små blandade dekorationer som jag huvudsakligen pysslat själv…

Små tomma trätrådrullar finns att köpa i butiken: hur gulligt är det inte att linda upp exempelvis washitejp eller strassband?
Den mörklila blomman är gjort i foamiran (se tidigare inlägg FoamIran Tutorial) och de ljuslila har jag gjort i papper och vellum.

En RosettDie, glitterpapper och guldpärla

Med hjälp av en fjärilstans och lite bling är dessa superenkla att massproducera!

…Små klädnypor i helt rätt färg, med små dit klistrade hjärtan..

…En vacker prisma blev en nyckelring…

Slutligen små klädnypor som sprayades guldiga och därefter fick en tygrosett – hur sött???

Hoppas verkligen ni blir sugna på att testa att göra egna små dekorationer – det är hur kul som helst och blir ju verkligen helt unikt!
Kram,
/Cattie

Vad är Decoupage egentligen?

Idag blir det en liten kort introduktion till decoupage.

Vad är då decoupage?
Jag citerar Wikepedia:
”Decoupage är känt sedan 1700-talet i Italien. Ordet découper är franska, och betyder helt enkelt att klippa ut. Man kan dekorera alla möjliga saker med decoupage, helst gör man det med pappersservetter, men man kan även använda sig av presentpapper, rispapper och bokmärken”

Då kör vi!

Det här är en teknik jag inte pysslat jättemycket med och inte kanske så renodlat ”decoupage” som några gör när dom dekorerar allt mellan himmel och jord på ett oerhört snyggt sätt.

Det jag har gjort har oftast gått hand i hand med lite mer mixed media där man fäster papper och utklippta bilder på en canvas eller i en art journaling bok mm.
Det går ju att göra det betydligt mer avancerat än det lilla jag visar här, men det är just det som är tanken, att jag visar själva grunden.
Jag hoppas det kan inspirera dig till att våga testa! Det finns massor av läckra papper till detta i shoppen!

Jag har dekorerat några pappaskar och en träask med silkespapper från Vivi Gade som ni ser bilder på här  samt i videon. decoupagelim jag har använt passar just till silkespapper och servetter (och annat papper). Sedan finns det andra decoupagelim för annat material och andra ytor.

Träasken är grundad med Vit Gesso först och sedan har jag använt samma decoupagelim som på övriga askar för att fästa silkespapperet på locket.

Det är ganska få saker som behövs  för att komma igång med decoupage.
Ett Decoupagelim, en bra pensel, något att dekorera med (papper) och något att dekorera på (pappask etc).
Sen är du igång!
Varning för att man plötsligt letar efter saker att ”förvandla”, för det är skoj och går rätt snabbt bara man får in knycken.