Stamperia minialbum – Forest Collection

Hej!

Denna vecka har jag gett mig på att tillverka mitt allra första album (ja, antagligen sist på den bollen). Det tog tid, men var verkligen superkul och definitivt inte sista gången! Tyvärr har jag inte kvar länken till tutorial:en jag följde på YouTube, men sök på ”tutorial minialbum” så finns det massor av varianter. Se också videoklippet längst ner i inlägget, där ni kan få tips på hur stommen tillverkas.

Basen är gjord av chipboard och slät svart cardstock

Insidan är dekorerad med papper från Stamperia. Kollektionen heter Forest. Minst ett valfritt 12×12 set går åt, plus lite spillbitar… Till mitt nästa album kommer jag satsa matchande 12×12 set, samt kompletterande 6×6 och dekorationer i samma serie

…Både fram- och baksidor är täckta…

Som stäng-mekanism har jag använt dessa supertunna magneter i både större och mindre storlek – världsklass!
Först prövade jag med tjockare men det bullade ut förskräckligt, sen testade jag magnettape men det höll inte igen.

Förutom papper så går det åt mycket tape. Både av den starkare sorten, powertape, och av vanlig dubbelhäftande tape i lite blandade bredder. I och med att albumet både ska hålla länge och faktisk användas behövs lagren säkras upp…

Hoppas ni har fått lite inspiration!

Kramar
//Cattie

Ready for TAKE OFF!

Hej på er allihop! 🙂

Idag kommer det en layout från mig, med tema resa.

Jag blev inspirerad av ett ark med 3D stickers med resetema jag fått med i DT-paketet. De finns här, och gav mig lust att leta fram detta fotot att scrappa.

Ready for take off dd

Jag har använt ett något tonat cardstock som jag sprayat med Glimmer Mist- Apple, sedan har jag distressat med Distress Ink-Tea dye blandat med lite vintage photo genom en mask (just denna från egna gömmor), men i butiken finns en som är väldigt lik denna, här hittar ni den. Sedan har jag stämplat med en bårdstämpel från Clearstamper åt olika håll.

Ready for take off d

Bakom fotot har jag en fotomatta av cardstock där jag ritat runt med svart penna tusch.

Titeln är skriven med stickersbokstäver från Basic Grey och de små bokstäverna där det står RHODOS är KaiserCraft Tiny alphabet.

Ready for take off

Och med detta tackar jag för mig för idag och önskar er en solig helg, har hört att lördagen skulle bli väldigt solig och fin om man får tro meteorologerna 🙂 .

Kram Fialisan

DT-Fialisan

God Jul i en liten ask…

Den härliga julen närmar sig med stormsteg och för en julälskare som mig betyder det glädje, värme och mys med familjen. Jag bara älskar att ge bort saker och glädja mina nära och kära med lite extra i vardagen. Denna låda kommer snart hamna hos några som kommer ha det väldigt körigt de kommande veckorna så varför inte pigga upp med lite mumsigheter och en fin låda.

Lådan (som tidigare innehöll parfymflaskor) var så fin så det räckte med att klä den med några remsor av Bling Bazzill – String of Pearls. Kanterna har jag färgat lite lätt med Walnut Stain. Det mönstrade pappret kommer från Basic Grey – Aspen Frost. Jag har stansat kanterna med Martha Stewarts Doily Lace som jag bara älskar.

Dom dekorationer har jag använt mig av 2 olika storlekar på röda rosor, vita blommor från Reprint och utstansade kvistar från ännu en Martha Stewart punch. Den sötaknappar snögubben, granen och snöflingan hittar ni självklart i butiken. En sista piff med rhinestones silver, rött stickles glue och en hälsning om God Jul gjorde asken perfekt.

Är ni riktigt nyfikna och vill kika lite närmare på lådan och lite annat som jag bloggat med kika in i butiken lite senare i veckan så får ni se allt live.

Ta hand om er och pyssla på!

KRAM DT-Maria