Ugglor i mossen

Hejsan svejsan!!

Jaha då var vi redan inne på mitten av veckan och idag är dom flesta av oss lediga för att fira Sveriges nationaldag.

Men.. jag tänkte ju även bjuda på ett litet inlägg med ett litet alser för att inspirera er lite och ge er den där knuffen till att…. Åh det vill jag med göra!

Idag blev det återigen ett kort för jag fick en förfrågan om ag kunde göra ett kort till en kille som fyllde år och älskade ugglor.. och vem älskar inte ugglor? Dom är ju så söta!   Jag hade inte en enda uggla att använda på varken papper eller som dekoration så då fick jag tänka om och göra min egna.

Jag hade fått ögon i mitt DT paket som flyttar sig när man skakar på dom och det var dom som gav mig idén till att göra en söt liten egen uggla.

Ritade upp en form av en uggla som jag tyckte om sedan ritade jag en mall för både fingrar, fötter och näbb som jag sedan klippte ut i det papper jag ville ha.

Så nu har jag gjort min uggla trots att jag bara hade ögon att utgå från och jag tycker själv att den blev ganska söt.

Ibland kan det ju bli så att man ska göra kort eller alster som är ganska specifika sedan upptäcker man att man inte har saker till att göra det, men har man fantasi så kan man lösa det ändå.

Material från butiken:

Cardstock:

Vitt

Grönt

Blått

Gult

 

Mönstrat papper:

Reprint Basic – Baby Blå Hjärtan

YouDo – Into The Woods

 

Övriga dekorationer:

Rullögon

 

Detta var allt för mig hoppas vi ses nästa vecka igen!

Kram DT Sophie

Kort till liten jubilar

Hej!

Beställningskort till tjejer som gillar rosa och ”gulle-gull” i åldern 0-100 är min absoluta favorit! Problemet är bara att välja bland allt man vill skapa!?

Ljuvt, härligt tjockt designpapper med hjärtan på från Reprint, en bild i form av färdig topper / Wee stamps, glittrande swirls, utstansade glitter bokstäver…Sedan ett härligt blomsterkluster med blandade blommor och blad och en härlig 3d Cabochons -har ni sett utbudet, de är hur läckra som helst!

Med så enkla men fina papper behöv inte så mycket mer…Ustansat ”Grattis” med die från Roxstamp

Önskar en härlig helg!

Kramar
//Cattie

 

 

Gott Nytt Pysselår! Grattiskort Blixten McQueen

Gott Nytt Pysselår på er!

Tänk idag är det första dagen av 365 att fylla med det bästa som finns, pyssel!

Jag brukar inte avge nyårslöften men i år har jag lovat mig själv att jag ska ge mig mer tid för pyssel och skapande. Jag behöver dessa minuter och ibland timmar i min egen bubbla för att rensa huvudet och bara vara i dagens alltför stressade samhälle. Ni kanske känner igen er…  Självklart är det viktigt att investera i sig själv vad gäller motion och kost men jag tror även att lugn och ro är en viktig sak för att få balans.

Jag tänker kickstarta det nya året med ett grattiskort till en Blixten-tokig kille som fyller hela 5 år i dagarna. Jag har gjort en slags variant av Spinning card/ Sliding card. (Ni hittar ett Spinning card har jag gjort tidigare med beskrivning och bilder här)

För ett tag sedan köpte jag på mig flera av papperna: Cartopia från Carta Bella (tyvärr finns inte alla papper kvar i butiken). Jag hade egentligen ingen plan för vad jag skulle göra med dom men kunde liksom inte låta bli att klicka hem dom.. Nu passade dom klockrent till mitt Blixtenkort.

Jag byggde upp kortet på en svart kortbas i måtten 21×10 cm. Bakgrundsbilden jag använde hittar ni på arket: journaling cards och polisbilen som kikar fram klippte jag ut från pappret: Pit Stop.

För att få Blixten att åka fram och tillbaka limmade jag fast den utklippta Blixten (från en leksakskartong) på ett par 3:d kuddar och sedan på en enkrona. På så sätt ”glider” den fram och tillbaka bakom pappret. Ni förstår säkert hur jag menar om ni kikar på mitt tidigare inlägg med spinning card.

Jag dekorerade kortet enkelt med bokstäver från Alfabetet: Just a note och den urklippta skylten Big Race.

Här ser ni en glimt av insidan.

Nu vill jag önska er en toppenvecka och hoppas vi ses mer under pysselåret 2018!

Kramar DT-Maria