Gammal telåda blir till smyckesförvaring

Hejsan!

Då va det dag igen och idag tänkte jag visa något som jag har återbrukar och gett nytt liv istället för att slänga.

Jag har en trälåda som jag har förvarat mina tepåsar i en gång i tiden men på grund av platsbrist så åkte den ner i ett skåp i stället. Så för ett litet tag sen så va jag i städa/slänga tagen och hittade min lilla telåda och bestämde mig för att göra något annat med den.

Kom då på att jag skulle behöva en ny smyckesförvaring och så va mitt lilla projekt igång!

Jag började att klä in lådan med mönstrat papper på utsidan för insidan ville jag lämna trä ren, men tänk vad lite vackert papper kan göra.

Förövrigt så är lådan ganska enkelt dekorerad men jag kommer att länka till allt lite längre ner i inlägget.

Man har så mycket gömt hemma i sina vrår som man av en eller annan anledning inte har framme längre och med tanke på miljön, så är detta ett perfekt tillfälle att ta fram sina pysselsaker och ge dem nytt liv.

Det är så lätt att känna att man vill ha något nytt men jag försöker bli mer och mer medveten om det som händer med vår planet och försöker göra smarta val så som att handla på loppis, secondhand och då även återbruka saker jag redan har.

Så mitt lilla tips till er ät att använd er av allt ni har blad era pysselsaker och ta fram något som ni inte längre använder och släpp loss fantasin och kreativiteten

Material från butiken:

Mönstrade papper:

Craft O Clock – Bold & Glamour 03, Craft O Clock – Bold & Glamour 02, Craft O Clock – Bold & Glamour 05

Övrigt:

Blå rosett, rhinestones silver, Stämpel alfabet, Metallhörn, Spetsband Lovely Hearts 28 mm – White 

Ha en fortsatt härlig vecka och lycka till med återbruket!

Kram DT Sophie

Ge dina gamla saker nytt liv

Hejsan!

Då var det min tur att fortsätta på temat återvinna/återbruka och detta är som sagt något som jag tycker väldigt mycket om att göra. Det va nästan så att hjärnkontoret gick i lås för att jag hade så mycket idéer att jag inte fick ihop något alls, men efter mycket om och men och med en liten spark i rumpan av en underbar vän så fick jag en ide som började gro.

Jag har länge och väl funderat på att köpa mig ett vinställ men det blir ju aldrig av så då blev det så att jag började titta på en gammal värmeljuslykta som jag har hängandes på väggen i köket och sa den borde man ju kunna göra om till ett vinställ. =)

Så jag plockade ner ljuslyktan och började måla den med vit hobbyfärg, när färgen var torr så gick jag loss med en disksvamp som har en hård rugglig ytan nästan som ett sandpapper slipade bort lite färg för att det skulle få lite mer vintage och shabby chick känsla. Givetvis så hade jag så bråttom när jag satte igång att jag glömde att ta en förebild men har en liknande så jag tog kort på den istället.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var samma ljuslyktor på den jag gjort om som denna men jag valde att byta ut dom i vinstället till några lite mer elegantare.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag ville ha mitt vinställ Clean and simple så det blev väldigt lätt dekorerat men jag har gjort små blomknippen av lite blandade flera olika dekorationsblommorfrån butiken och ett litet sött spetssom hjälper till att hålla fast flaskan mot stället.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoppas att ni blev inspirerade att återvinna och att ni kanske med får för er att göra ert egna vinställ. Det bästa med detta vinstället är att man både får plats med en vinflaska, 2 vinglas och ändå ha plats till 2 ljuslyktor.

Ha en fortsatt trevlig vecka nu så ses vi igen på onsdag!

Kram DT Sophie