Romantiskt vindspel med prismor

Temat här på bloggen just nu är bröllop, så jag skapade ett romantiskt vindspel.

Ett litet pyssligt tips att knåpa ihop antingen till dig själv om du går i giftastankar eller att ge bort till ett blivande brudpar. Jag tänker minsann använda min i trädgården utan att gifta mig, det gjorde jag och min man för hela 18 år sedan och igår var det faktiskt 20 år sedan vi var på vår första date, tänka sig vad tiden går.

Till mitt vindspel använde jag metallringar i två olika storlekar, 12 och 18 cm. Tråcklade fast spetsband med nylontråd på metallringarna som på bilden, använde mig av två olika spetsband. Placerade mitten av spetsen längs med ringen.

Klippte tre lika långa band av spets till upphängningen som jag knöt fast i den mindre ringen. Bra om du har någonstans att hänga upp den under tiden, jag tog en klädnypa och hängde banden och ringen i min taklampa för att kunna hantera vindspelet och för att få den rak.

Klipp tre lika långa band som du först syr fast i den större ringen, se sista bilden här under. Sy nu fast banden i den mindre ringen.

I den lilla ringen fäste jag ståltråd i ett kryss, se bild, i dessa fäste jag vindspelet i.

Över krysset knöt jag spets för att dölja ståltråden.Tre bitar som jag knöt i mitten.

Jag sydde fast tre extra band mellan den lilla och stora ringen för syns skull. Då jag tyckte det såg lite glest ut med bara tre.


Jag fäste prismor i akryl med nylontråd runt den stora och lilla ringen, när du gjort en knut så elda lite i ena änden för att knuten inte ska gå upp.

Vindspelet knöt jag fast även dessa med nylontråd och fäste i metallkrysset överst. Hängde även små hjärtberlocker och prismor även där. Limmade slutligen fast små satinhjärtan som dekoration.

Det var verkligen inte lätt att beskriva hur jag gjorde i text, hoppas Ni hängde med annars får Ni bara hojta till så ska jag försöka förklara.

Här finns ett litet videoklipp på hur vindspelet låter.

Nu tackar jag för mig och önskar Er riktigt härliga sommardagar. Hoppas Ni hinner med lite pyssel och skapande, kanske ett vindspel?

Kram Martina

Det här använde jag för att skapa ett vindspel:

Metallring, vitlackerad, 12 och 18 cm

Vindspel

Prismor akryl 

Spetsband

Nylontråd

Ståltråd 0,6 mm galvaniserad silver

Satinhjärtan

Nål och tråd.

 

 


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *