Roliga kaniner av frigolitägg – Påskpyssel för barn

Halloj!

Jag har en sak att erkänna. Jag är barnsligt förtjust i frigolitägg. Har haft en förkärlek till frigolitkulor och frigolitägg sedan förskolan, och vad passar väl bättre till påsk än att skapa med just frigolitägg?

Mina fyra påskharar Meatloaf, Steven Tyler, Britney Spears och Taylor Swift är gjorda av klassiska frigolitägg: Setet ”Frigolitägg – Små 35 mm + Stora 48 mm – 10 st”.

Jag målade alla ägg med Akrylfärg PLUS Color. Men hjälp av en grillpinne / blomsterpinne, kan man lättare måla hela vägen runt ägget.

Färgerna jag använde heter Spring Green, Sky Blue, Soft Pink och Crocus Yellow.

För att lättare få ihop kropp och huvud, skar jag bort toppen och botten med en kökskniv, likt bilden visar. För att få bättre hållbarhet, placerade jag en tandpetare mellan kropp och huvud innan jag limmade ihop delarna.

Om jag inte använder min fina rosa limpistol, är det alltid Aleenes Always Ready – Turbo Tacky Glue, som går varmt vid pysselbordet.

Under varje påskhare satte jag en liten bit glasmosaik, mest för att jag behövde något tungt i botten. (Jag är nästan helt säker på att jag hade några runda träknappar någonstans i pyssellådan som hade passat bra här, men dessa kunde icke finnas. Man tager vad man haver.)

Öronen klippte jag från vit mossgummi, och de snyggt matchande hattarna kommer från en härlig mix av ”Hattar – Mixade färger – Textil – 50 st”. Jag gjorde ett litet snitt i hattarna med en skalpell, stack ner öronen och fyllde sedan hatten med smältlim innan den placerades på respektive huvud. Ansikten målades med svart Zig penna, och vit Gelly Roll-penna.

Pricken över i:et, blev olivgrönt organzaband runt magen i snyggt matchande färger. Våra goa påskharar Meatloaf, Steven Tyler, Britney Spears och Taylor Swift står nu och pryder vårt köksfönster.

Tack för att du tittade in, och lycka till med påskpysslet!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Roliga kaniner av frigolitägg – Påskpyssel för barn”

 1. Profilbild för Inger
  Inger

  Jättesöta och tydlig arbetsbeskrivning! Blir favoritpyssel med barnbarnen!

  1. Profilbild för Kristina Melin
   Kristina Melin

   Det låter roligt! 🙂 Inget går upp emot en stund vid pysselbordet med nära och kära! Kram Kristina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *