Pyssla med cernitlera

Hejsan!

Förra veckan så damp det ner ett nytt underbart paket i min brevlåda och Kristina är en underbar design-team-mamma!!

Kristinas Scrapbooking har, och ska ju ta in, mer klassiskt pyssel, vilket passar mig perfekt, för jag älskar att pyssla med allt man kan tänka sig. När jag va yngre så jobbade jag mycket med cernitlera och gjorde ofta tomtar, vättar, troll och mycket annat. Idag tänkte jag visa er lite hur man kan använda cernitlera till att göra egna smycken och berlocker.

cernitlera3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta halsband har jag gjort till min systerdotter och både pärlorna och berlocken är gjorda i lera. För att göra hålen på pärlorna så har jag använt en vanlig tandpetare stuckit hål på båda sidorna så att dom ojämna kanterna hamnar på insidan på båda sidorna.

Och vad det gäller hjärtan berlockerna så har jag använt trädekorationer som mall och då blev det som ett embossat mönster i leran, sedan skar jag ut hjärtat med en skalpell.

cernitlera4

crenitlera5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För att ge berlockerna lite extra bling så har jag smyckat ut dom med lite stickles och rihnestones.

När jag skulle sätta in leran i ugnen (30 min i 130 grader ca) så fick jag ytterligare en liten ide.. Så jag gjorde en berlock i vit lera och gjorde formen lite oval, när den härdat färdigt i ugnen så plockade jag fram min stämpeldyna valde en clearstamp stämpel och stämplade på berlocken. Tyckte att det va ett roligt och bra sätt att kombinera lera och en stämpel!

cernitlera2

 

 

 

 

 

 

 

 

Material från butiken:

Trädekorationer Hjärtan

Pearls/Rhinestones Blizz

Stickles Glue – Silver, Tickled Pink

Lera Cernit

Elastisk Tråd

Karbinhake

Pärlnål Med Ögla

Rund O-ring

StazOn Stämpeldyna

Läderband

Egentligen så skulle jag visat mina troll idag med men när jag skulle fota så tappade jag dem på väg till bordet, så en tappade huvudet och den andre blev armlös, så får göra 2 nya troll till nästa vecka.

Sen blir det självklart lite annat pyssel som jag ska visa er med men vad det är får ni se nästa onsdag!

Kram DT Sophie

DT-Sophie


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *