Pyssla en midsommarkrans

Midsommar, en tid då naturen blomstrar och vi firar ljuset och gemenskapen. Vad kan vara mer underbart än att skapa din alldeles egna midsommarkrans? Genom att använda lite pysselglädje och kreativitet kan du förvandla enkla material till en fantastisk krans som speglar din personlighet och sprider glädje. Och det bästa av allt: den kommer inte att vissna under midsommarfesten…

1.Börja med att mäta ut din huvudomkrets. Jag använde mig av två piprensare, som också fick agera stomme.

2. Klä piprensaren med grön blomstertejp enligt bild nedan, och bind in två öglor av grön ståltråd i ändarna. Blomstertejpen blir lite klibbig när du tillför handvärme, och på så vis tejpar den fast sig själv. Öglorna används för att binda kransen i nacken, men är också perfekta för att justera hur hårt kransen ska sitta runt ditt huvud. Använd grön ståltråd för att binda fast blommor och blad. Jag har även använt mig av en grön girlang av blad för att fylla ut kransen och göra den tätare. (Artikel 3865672.)

3. Linda blad-girlangen runt stommen och väv samtidigt in textilblommor. Girlangen har ståltråd inuti sig, vilket gör att blommorna håller sig på plats.

4. Fortsätt väva in tygblommor och blad efter egen smak. Jag har använt mig av rosa, vita och duvblå buketter som du hittar i butiken till bra pris.

5. Avsluta med att lägga till enstaka blommor där du har fått en gles krans, och linda in dem med den gröna ståltråden.

6. Till sist knyter du en rosett i de två öglorna som du gjorde i början, med vackra 10 mm satinband i gult och blått.

Det blev en tät och fin krans som inte hinner vissna till nästa år.

Baksidan med sidenband i svenska flaggans färger.

Följande produkter är använda i det här inlägget:

Lycka till med att skapa din egen DIY midsommarkrans av textilblommor! Skicka gärna in bilder på ditt resultat till [email protected]. Vi älskar att se era skapelser!

Psst… Se också inlägget ”Pyssla en egen midsommarstång”.

Varma hälsningar från Kristina!


av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *