Presentkortsgömma med papper från Prima

Hej på er allihop!

Nu känns det verkligen som att dagarna flyger fram! Vi är redan i slutet på juni och jag bara längtar till min långa semester med soliga dagar, bad och skoj tillsammans med barnen och ljumma kvällar, när jag kan sitta på trappan och filosofera!

Men om nu vädrets makter inte tänker vara med oss kan ju ett presentkort eller en trisslott komma väl till pass som en present till en god vän. Därför bloggar jag idag om en fin gömma som är väldigt enkel att tillverka.

Du behöver två bitar cardstock:

Cardstock ett är 4 1/4″ x 11″. Den bigar du på 2″, 7 1/4″ och 7 3/8″ Detta cardstock är själva fodralet.

Cardstock två är 3 3/4″ x 6 1/2″. Den bigar du på 1 3/4″ och 6″ Detta cardstock är fickan som sitter inuti som presentkortet eller lotten läggs i.

Som ni ser på skissen av cardstocken är det små gropar på två av kortsidorna. Dessa har jag gjort med en envelope punch board. Lägg papperet på 1″ och gör sedan ett hål, vänd papperet och lägg det på 1″ från andra sidan med.

Sedan behöver du två bitar mönsterpapper 3″ x 4″ och 1 3/4″ x 4″ Dessa fäster du på flikarna som kommer att utgöra framsidan på din lilla gömma. Det är enklast att göra innan du monterar dit den inre biten.

På de röda markeringarna sätts tejp och sedan viker du in så bildas en ficka. Den andra biglinjen viks åt andra hållet.

Ibland går det lite fort när jag skapar så här blev det en biglinje för mycket på min ficka. Fickan sätts fast på insidan av locket så att den följer med upp när man öppnar gömman.

Sätt fickans kant så nära biglinjen du kan på locket.

Sedan är det bara att dekorera!

Hoppas att ni förstod min beskrivning om inte är det bara att fråga.

Många kramar Nettan

Material lista:

Cardstock

Mönsterpapper från Prima Golden coast ”Golden feeling”

Luftbalongen är från ett paket Die cuts från Prima Golden Coast

rhinestones silver


av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *