Pop-up kort

Hejsan!

Hoppas att allt är bra med er alla denna vecka och att ni börjar känna hopp om att våren snart är på väg. Idag tänkte jag visa er en variant på pop-up kort och det kanske ser svårare ut än vad det är så denna vikning tycker jag verkligen att ni ska sätta tänderna eller händerna i.

Så om ni nu ska ge er på denna vikning så vore det ju bra att veta hur jag har gjort och det tänkte jag visa här nu så gott jag kan.

För att göra själva kortstommen så behöver du skära till ett cardstock som mäter 13×27 cm och sedan så bigar du vid 13 och 14 cm på långsidan.

Innan ni monterar dit era mönstrade papper så limma fast band på eran kortstomme så att man kan knyta ihop det sen.

När stommen är klar är det dags att börja med insidan av kortet och så behöver du först ett cardstock som är 17×17 cm och sedan så bigar du 8,5 cm på båda sidor så at det blir 4 rutor. efter det så bigar du cardstocket diagonalt du ser hur på bilden här nedan.

efter detta så ska du skära till 2 mindre bitar som är 9,3x 8,3 cm och så ska du bida 1 cm på den långa sidan och klippa bort hörnen som på bilden.

Nu ska dom små bitarna monteras ihop den stora delen och det gör du kant i kant på dom hela rutorna som på bilden så att man kan vika ut en extra bit på varje sida.

Nu är insidan klar att dekorera med fina papper innan vi monterar ihop kortet.

Innan du sätter ihop insidan med kortstommen se till att du har mönstrat papper över allt där du vill.

När du ska fästa din insida av kortet se till så att du har vikt ihop det till en liten fyrkant med dom små spetsarna in först. sedan så fäster du den lilla fyrkanten i mitten på kortets insida och kollar så att det blir rätt när du vecklar ut det.

Material från butiken:

Hoppas att ni får ihop ett på min lilla beskrivning och hoppas även att  den som får det blir glad!

Kram DT Sophie


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *